На території Польщі поновили блокування руху вантажівок навпроти пункту пропуску «Медика-Шегині».

Польські фермери відновили акцію сьогодні, о 09:00.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на коментар речника ДПСУ Андрія Демченко.

За словами Демченко, сьогодні близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», поновилося блокування руху для вантажних транспортних засобів. Він додав, що через акцію польських фермерів спостерігається ускладнення руху як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

Крім того, речник ДПСУ розповів, що на цьому напрямку наразі на в’їзд до України на території Польщі перебуває в очікуванні близько 800 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі заявили, що не будуть перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Водночас польські ЗМІ підтвердили інформацію про те, що фермери із асоціації «Ошукане село» відновили блокування пункту пропуску у «Медиці».  Вони вимагають, щоб міністерство підписало двосторонню угоду з фермерами, після цього протест буде зупинено в найкоротші терміни.

Разом з тим, страйкарі визнають, що задоволені переговорами з урядом, який намагається домогтися, аби блокада була припинена.

По теме:  В Аргентині прийняли остаточне рішення щодо вступу в БРІКС

Зокрема, вони вимагають дотацій на закупівлю кукурудзи й залишити сільськогосподарський податок без змін.

Як запевняє лідер протестувальників, після отримання письмових гарантій блокада пункту пропуску автоматично припиниться.

В свою чергу польський уряд пообіцяв, що прийме усі можливі заходи, щоб переконати страйкарів перестати блокувати пропуск вантажівок на кордоні з Україною.

Нагадаємо, у російському Челябінську на аеродромі згорів Су-34.