Російські окупанти у разі захоплення Мар'їнки можуть обрати два шляхи для подальшого наступу.

Перший — на Вугледар, другий — у напрямку Курахового та Покровська, для виходу на Слов’янськ та Краматорськ.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на матеріал РБК-Україна «Яких цілей досягли ЗСУ в Авдіївці та де росіяни атакують у «стилі Жукова»: огляд фронту».

Колишній спікер Генштабу Владислав Селезньов вважає, що після Мар’їнки ворог не зможе швидко прориватися далі через величезні втрати.

Один з важливих та пріоритетних напрямів для окупантів – це рух від Мар’їнки до Вугледару. Так вони зможуть забезпечити собі стабільне залізничне сполучення в районі Волновахи.

Проте, він не виключає того, що окупанти можуть розділитися і частина піде у напрямку Курахового та Покровська, щоб вийти на Слов’янсько-Краматорську агломерацію.

«Зараз незрозуміло, як діятиме ворог. Але цілком можливо, що на Слов’янськ та Краматорськ хочуть наступати скоординовано з півдня, півночі та сходу», — констатував експерт.

Варто зазначити, що в останні кілька днів втрати українських позицій не фіксуються в районі Мар’їнки, що говорить про те, що українські захисники блокують подальший рух ворога.

По теме:  Виды онлайн слотов

Минулого тижня Валерій Залужний заявив, що українські війська відійшли на околиці Мар’їнки. Бої за місто тривали майже два роки. Зазначається, що місто повністю знищено. Захисники перебувають у північній частині, але, не виключено, що вони можуть відійти на оборонні рубежі подалі.

Його слова стали відповіддю на доповідь міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито повне захоплення Мар’їнки. За офіційною інформацією, слова Шойгу не відповідають дійсності і про захоплення казати некоректно, оскільки Сили оборони не залишили її адміністративні кордони.

Нагадаємо, у російському Челябінську на аеродромі згорів Су-34.