Іран розробив для Росії новий «вибуховий та розвідувальний» ударний безпілотник Shahed-107, який країна-терорист буде використовувати проти цивільного населення України.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Sky News.

У виданні стверджують, що Іран провів розробку нових ударних дронів Shahed-107 для війни Росії проти України. До того ж не виключено, що найближчий союзник країни-терориста близький до того, щоб постачати йому ракети класу «земля-земля».

Shahed-107 описується як «вибуховий і розвідувальний» безпілотник, який, можливо, оснащений технологією, що проводить пошук бойових цілей, таких як от британські та американські реактивні системи залпового вогню, що використовують українські сили.

Джерело видання розповідає, що «кілька одиниць» спеціально розробленого безпілотника, можливо, було запропоновано Росії в рамках угоди, вартість якої оцінюється в понад 2 млн доларів.

На думку джерела, це відображає «значну роботу з проєктуванням сил, яку проводить Іран для підтримки інтересів Росії щодо України».

Також зазначається, що Shahed-107 належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним оперенням.

Безпілотник має довжину близько 2,5 метрів із розмахом крил у три метри. Він може запускатись з транспортного засобу та, за оцінками, має радіус дії до 1500 км.

По теме:  Сухий корм для котів - вибір відповідального володаря

Як передбачається, він буде оснащений трансмітером для передачі відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати для ідентифікації цілей на лінії фронту для ураження іншими БПЛА або системами озброєння.

Джерело в службі безпеки стверджує, що іранські сили безпеки провели випробування з росіянами на авіабазі в центральному Ірані, яка включала безпілотники Shahed-107 і Shahed-136.

Окрім того, зазначається, що партнерство Ірану та Росії стане ще більш значущим після того, як країні-терористу, окрім безпілотників, будуть постачатись іранські балістичні ракети класу «земля-земля».

Раніше повідомлялось, що росіяни вдарили по Сумській області.