Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що чоловіки, які ухиляються від мобілізації, мають бути обмежені від повного життя і знаходитися вдома.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на інтерв’ю Віталія Кіма для телеканалу «Ми-Україна».

Чиновник переконаний, що ухилянти не повинні жити повним життям, якщо вони не хочуть йти захищати Україну. Також Кім вважає, що це нормальна практика, коли представники ТЦК ловлять тих, хто переховується від мобілізації.

«Коли ухилянтів ловлять ТЦК — це нормально. Якщо ти ухилянт, то будь ласкавий, ти не маєш права жити повним життям та кайфувати. Якщо ти ухилянт, то сиди вдома. Бувають різні обставини, боїшся чи не хочеш принципово, чи будь-які інші обставини — ти маєш мати обмеження, тому що ти не виконуєш те, що виконують інші», — висловився глава Миколаївської ОВА.

Він додав, що цікавитися про ставлення до мобілізації слід не тільки у тих, хто не воює, а й у тих, хто вже довгий час перебуває на фронті, адже саме вони захищають українців, які продовжують жити і працювати.

«Хлопці та дівчата, які воюють, вони ж приїжджають додому, бачать, як інші живуть цивільним життям. Вони ж не зупиняють кожного та не питають: «Чому ти не воюєш?» Вони кажуть: «Я за вас воюю. Я роблю це для себе, для своєї держави, я молодець. Ви козли, але я за вас воюю». Тому опитування та думку треба брати не тільки тих, хто не воює, а в першу чергу — в тих, хто вже з 2022 року, як це повинно бути, захищає нашу державу, з високо піднятою головою», — сказав Віталій Кім.

По теме:  «Це дядько вже»: український військовий виступив за зниження мобілізаційного віку до 22 років

Нагадаємо, в Естонії назвали умову, за якої Росія може напасти на НАТО.