Державна дума РФ (нижня палата) на днях обговорила законопроект про арешт фінансових активів, у тому числі майна, у жителів Росії, які відкрито критикують російську армію та «спеціальну військову операцію».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У зведенні зазначили, що протягом останніх кількох місяців кілька російських письменників та музикантів були засуджені за критику війни.

У британській розвідці нагадали, що 2022 року Путін підписав зміни до закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовується для репресій противників режиму. Станом на 3 листопада 2023 року в так званому списку «іноземних агентів» налічується 707 осіб.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 24 January 2024.

Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https://t.co/UrKAtu1Vea #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/9FKqcDE7l7

За даними британських розвідників, в число «іноземних агентів» зараховують незалежні російські новинні агенції та правозахисні організації, багато з яких були змушені діяти за межами Росії.

Міноборони Британії не виключають, що закон спрямований на стримування та придушення антивоєнної опозиції, а нещодавній законопроект, який розглядають у Держдумі РФ, у поєднанні з заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, спрямують на повне обмеження критики війни серед громадян Росії.

По теме:  Правильная скатерть должна «дружить» с вашим интерьером

Нагадаємо, в Москві стався збій у роботі провайдера, який забезпечував інтернетом держструктури РФ.