Кабінет міністрів у новому законопроекті про мобілізацію запропонував новий механізм уточнення військово-облікових даних.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на текст відповідного законопроекту №1040.

Відтепер, громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня опублікування Закону уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші військово-облікові дані.

Якщо військовозобов’язані перебувають на території України, уточнити дані можна шляхом прибуття безпосередньо до ТЦК та СП за місцем проживання чи перебування на військовому обліку. Також дані можна подати через центр надання адміністративних послуг.

У разі перебування за кордоном вищевказану процедуру можна провести шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку.

Також цю процедуру можна виконати в електронному кабінеті призовника, військовозобов’язаного, резервіста без прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, не прибуваючи до ТЦК.

Варто нагадати, що карати військовозобов’язаних за неявку до ТЦК уряд пропонує через суд. Однак спочатку такі порушники будуть отримувати попередження від ТЦК, яке буде надсилатися поштою або через електронний кабінет.

По теме:  «Ми маємо думати, як припинити цю трагедію»: Путін зробив нову цинічну заяву про війну в Україні

Нагадаємо, Єрмак допустив участь Росії у зустрічах щодо формули миру.