Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен вважає, що наразі важливо здійснити перехід до «принципу взаємності» під час видачі фінського паспорта, наголосивши на небезпеці РФ в даному питанні.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на його заяву у пресрелізі.

Глава оборонного відомства вважає, що Фінляндія повинна дозволити подвійне громадянство тільки громадянам тих країн, які надають подвійне громадянство фінам. А це означало б, що росіяни більше не зможуть отримати громадянство Фінляндії.

За словами Хяккянена, Росія, яка розпочала війну проти України, «продемонструвала готовність використовувати різні слабкі місця, які вона здатна знайти в західних суспільствах».

«Ми не можемо дозволити собі поблажливе ставлення, незалежно від того, чи йдеться про безпеку кордону, власність на нерухомість чи подвійне громадянство», — зазначив міністр.

Глава Міноборони наголошує на важливості реформування системи подвійного громадянства. Це, як говорить Хяккянен, необхідно для того, щоб ефективно протидіяти різним спробам авторитарних країн впливати, а також запобігати іншим конфліктам інтересів.

Як відомо, Фінляндія у 2023 році відмовила в отриманні паспорта 112 громадянам Російської Федерації.

Нагадаємо, німецьке видання розповіло, хто виступив проти звільнення Залужного.