Вчора, 2 лютого, Україна отримала ще дві системи протиповітряної оборони.

Вони унікальні тим, що здатні збивати «всі» повітряні цілі противника.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на вечірнє звернення українського глави Володимира Зеленського від 2 лютого.

Зеленський зазначив, що Україна довго працювала над тим, щоб отримати дані системи ППО. За його словами, ці системи збивають абсолютно всі цілі ворога.

«І головна новина за сьогодні — новина, на яку ми всі давно очікували, заради якої ми на різних рівнях місяцями працювали. Результат — в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони. Усі подробиці, звичайно, не слід говорити публічно. Але системи — які збивають все», — наголосив президент.

Глава держави додав, що за допомогою такого озброєння українські військові захищатимуть окремі регіони країни. Водночас Зеленський підкреслив, що поки систем все ще недостатньо для повного захисту України, але заради цього «працюють щодня».

Варто нагадати, що західні партнери України вже неодноразово передавали нашій країні системи протиповітряної оборони. Зокрема, вони надали озброєння, яке здатне збивати балістичні ракети ворога.

По теме:  Зеленський зробив серйозне попередження американським сенаторам щодо війни в Україні

Станом на сьогодні у розпорядженні ЗСУ є лише два типи таких зенітних ракетних комплексів, які можуть збивати «всі» цілі, — це Patriot і SAMP/T.

Нагадаємо, у Держдепі США відреагували на заяви Путіна про «демілітаризацію» України.