Російські загарбники взяли паузу в масованих атаках по Україні, ймовірно, готуючись до нових обстрілів.

При цьому вони не припинили точкових ударів, не полишаючи спроб перевірити готовність української ППО.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву керівника Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

Як зазначає спікер, наразі спостерігається загальна пауза, яку зазвичай окупаційні війська витримують перед масованими ракетними атаками. На даний час ворог намагається виявити українські системи ППО, щоб прокласти майбутні маршрути чергових ракетних ударів.

Водночас, за словами Гуменюк, в цих паузах ворог продовжує наносити точкові атаки, що також є ознакою тероризму.

«Окупанти не припиняють обстріли Чайківської, Куцурубської громад для того, щоб переключити увагу Сил оборони на інші напрямки. Також за вчорашній день ворог застосував точкову ракетну атаку там, де зміг застосувати тактичну авіацію з акваторії Чорного моря по Миколаївській області. Була випущена ракета типу Х-59, і, цілком імовірно, це така розвідка боєм, намагання перевірити готовність систем ППО», — констатувала військова.

Загалом, ситуацію, що склалася, Гуменюк назвала «досить напруженою». Справа в тому, що ворог використовує всі наявні способи протидії в умовах, коли українські сили досить ефективно протистоять окупантам.

По теме:  Чому Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня

Нагадаємо, командувач ОС «Північ» заінтригував заявою про передачу Україні очікуваного озброєння.