У Харківській області з 21:24 по 23:17 лунала повітряна тривога. Близько о 22:51 в адміністративному центрі пролунали два вибухи.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на дописи голови Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синєгубова в Telegram, Головного управління ДСНС в Харківській області в Facebook, мера Харкова Ігоря Терехова в Telegram.

Вже через декілька хвилин мер Харкова Ігор Терехов заявив про атаку на цивільну інфраструктуру. Пізніше стало відомо, що влучання зафіксували у Немишлянському районі міста. Повідомлялось, що окупанти поцілили в АЗС. Внаслідок розлиття пального утворилась масштабна пожежа, яка на той момент охопила 14 приватних житлових будинків.

В одному з приватних житлових будинків на Харківщині внаслідок пожежі, яка була спровокована російською атакою, загинула родина з 5 людей – подружжя і троє їхніх дітей віком 7 місяців, 7 та 4 роки.

Він розповів, що загоряння сталось через виток палива, після чого стався витік небезпечної речовини по вулиці, де знаходиться житловий сектор. Тіло чоловіка виявили в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Наразі тривають пошуки тіла наймолодшої дитини.

В іншому будинку загинули 66-річний чоловік і його 65-річна дружина.

По теме:  Росіяни знову тероризують Харків: наслідки нічної атаки 24 квітня

Внаслідок пожежі та нічних ударів повідомляється про трьох постраждалих — дві жінки 61 та 39 років та 45-річний чоловік.

«Встановлюються всі обставини. На місці працюють відповідні служби. Інформація буде оновлюватися», — написав очільник ОВА.

Варто зазначити, що цієї ночі, 10 лютого, окупанти запустили проти України 31 ударний дрон-камікадзе типу Shahed-136/131 з території тимчасово окупованого Криму та Російської Федерації. Основними напрямками удару були Одеська та Харківська область.

Під час бойової роботи захисники українського неба  змогли знищити 23 ворожих дрони у межах Одеської та Харківської областей.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах розповідали, чи можна вирахувати дату нової атаки росіян.