Кіберзлочинці «поклали» систему, яка відповідає за ефірне мовлення телеканалу «Еспресо» і показали ролик про начебто причетність США до війни в Україні.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт телеканалу.

У понеділок, 19 лютого, близько 19:30 невідомі хакери отримали доступ до ефірного сигналу телеканалу «Еспресо». Кіберзлочинці запустили в ефір короткий ролик з кадрами зруйнованих українських міст, відео з Джозефом Байденом та закликом зупинитися, натякаючи на нібито причетність США до війни в Україні.

У прес-службі каналу вибачились за прикрий інцидент. Там наголосили, що відповідальність за жахливу війну в Україні несе виключно країна-агресорка Росія.

«Нам прикро, що наші глядачі могли бачити в ефірі це провокативне відео. Відповідальність за війну в Україні несе виключно Росія. Це очевидний факт, який автори відео намагалися перекрутити. Це дає зрозуміти, що до атаки на «Еспресо» причетні росіяни», — говорять в прес-службі телеканалу.

В команді «Еспресо» заявили, що вжили усі необхідні заходи безпеки та планують звернутись з заявою в правоохоронні органи.

Нагадаємо, Трамп відреагував на смерть Навального, приділивши більшу частину промови занепаду Америки.