Notcoin - це ігровий проект в екосистемі TON, який використовує як технічну платформу месенджер Telegram.

Автори проекту пропонують користувачам просту «гру», яка дозволяє фармити віртуальні монети, які потенційно можна буде конвертувати в токени.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Первая Лента.

Що відомо про Notcoin

Сторінка Notcoin на X зареєстрована наприкінці листопада 2023 року. Публічну версію ігрової програми представили на початку 2024 року – 1 січня. Відразу після запуску автори проекту повідомили про близько 150 000 активних користувачів. За тиждень добова кількість активних облікових записів перевищила 1,5 млн, а загальна кількість гравців перевищила 4 млн. Наразі Notcoin працює як TWA (Telegram Web App) та доступно через Telegram-бота.

За словами представника команди Incrypted, їхній проект має на меті залучити мільйони користувачів в індустрію через «просту гру, що чіпляє». Однак очевидно, що йдеться не лише про це. Інтерес до проекту підігрівають очікування аірдропа та доступність програми для аудиторії Telegram. Крім того, сама назва Notcoin, ймовірно, успадковує маркетинговий прийом проекту ANALOS та його аналогів (тікер NOT — це перевернута назва блокчейна TON), тому увагу до гри привертає і загальний успіх мем-токенів.

По теме:  Какой фирмы выбрать модный школьный рюкзак?
Фото: Друкарня

Як заробляти монети

Notcoin пропонує користувачам фармити внутрішньоігрові монети через натискання у мобільній версії Telegram-додатку. Щоб отримати їх, потрібно зробити три простих кроки:

  1. Запустити Telegram-бот Notcoin.
  2. Натиснути на Let’s go у головному меню.
  3. Клікати по екрану.

За кожний «клік» користувач отримує одну монету та витрачає одну одиницю енергії. Деякі гравці вважають, що зібрані бали в майбутньому можна буде отримати аірдроп у токенах на блокчейні TON.

Як збільшити свій заробіток

Крім стандартної ігрової механіки, користувачам пропонують кілька бустерів, які дозволяють збільшити ефективність «майнінгу» Notcoin:

  • відновлення енергії та турбо-режим;
  • мультитап;
  • тап-бот для автоматичного фармінгу монет;
  • квести та внутрішньоігрові досягнення.
Фото: Палач

Додаткові винагороди також можна отримати за кожного запрошеного користувача та його подальший ігровий прогрес, тому ефективним бустером заробітку є залучення рефералів.

Як створити загін

Загони (squads) — це спільноти «майнерів» Notcoin, учасникам яких доступні додаткові бонуси. Кожен гравець загону, заробляючи свої монети, примножує бали усього співтовариства, чим підвищує його рейтинг. Технічно загони є публічними Telegram-каналами або чатами. Користувач може стати його учасником, надіславши у відповідний чат або канал повідомлення зі спеціальним посиланням.

По теме:  Плей Фортуна казино та короткий огляд його характеристик

Гравці також можуть створювати свій загін. Всі користувачі, що приєдналися до нього, вважаються рефералами творця і приносять відповідні нагороди. Тому для інфлюенсерів створення власного загону, ймовірно, найефективніший спосіб заробітку внутрішньоігрових монет.

Як зараз придбати Notcoin

Наразі токен Notcoin не запущено. Смарт-контракт, лістинг чи пули ліквідності для активу відсутні. Це означає, що користувачі не мають можливості купити токен. Будь-які пропозиції щодо купівлі, розіграші, роздачі та інші операції з активом NOT або аналогами до офіційного запуску розцінюються як шахрайство.

Чи є Notcoin скамом

Зараз існує дуже мало інформації про проект, щоб дати однозначну відповідь. З одного боку, девіз Notcoin — probably nothing (з англ. – «мабуть нічщо»), що дозволяє розробникам будь-якої миті відмовитися від подальшої діяльності проекту без наслідків. З іншого боку, ми бачимо мільйони активних користувачів, більше 100 000 фоловерів на офіційній сторінці Х та активну підтримку з боку інфлюєнсерів.

Чи потрапить Notcoin до лістингу

Команда Notcoin не розголошує подробиць про лістинг, однак у розмові з Incrypted представник проекту зазначив, що «токен буде найближчими місяцями». Найімовірніше, монети Notcoin, отримані в Telegram-додатку, будуть конвертовані в токени після офіційного запуску та лістингу на торгових майданчиках. Інформації про курс і механізм обміну наразі немає.

По теме:  Bybit відкрила премаркет токена Notcoin: що це означає

Платформи для лістингу можуть бути використані як централізовані, так і децентралізовані біржі (з підтримкою мережі TON).

Висновок

Notcoin — це ігровий Telegram-додаток, який швидко завойовує увагу користувачів месенджера. Останнім пропонують «фармити» монети проекту за допомогою простої ігрової механіки. Насамперед гравців приваблює потенційна можливість обміняти внутрішньоігрові активи на токени у мережі TON. Крім того, багато хто розглядає Notcoin (NOT) у рамках наративу мем-токенів, які стали популярними на інших блокчейнах і забезпечили багатьом раннім інвесторам великий прибуток.