ЖК «Новопечерські Липки» знаходяться у Печерському районі Києва, де вранці 25 березня було зафіксовано руйнування після ракетного удару РФ.

За офіційною інформацією ДСНС України, унаслідок ракетної атаки пошкодження отримала триповерхова будівля спортзалу.

Судячи з фото та відео які ширяться в мережі, приліт був поряд з ЖК. Що відомо про елітний ЖК «Новопечерські Липки» і скільки там коштують квартири, розповідає Полемика з посиланням на «Телеграф».

Що відомо про ЖК «Новопечерські Липки»

Це флагманський проєкт комплексної забудови, який знаходиться неподалік від станції метро «Печерська» у Києві. Він продовжує розвиватися та втілювати концепцію «міста в місті», незважаючи на всі зовнішні виклики.

Будівництво кварталу було розпочато ще у 2007 році. Через два місяці віл початку повномасштабної війни Росії проти України, у квітні 2022 року, забудовник відновив будівництво ЖК.

Наразі на території кварталу, що розташоване на 25 га, вже збудовано 6 черг, 23 будинки, 2 школи, дитячий садок, тенісна академія UTA, спортивно-оздоровчий комплекс, ландшафтний парк та відкритий басейн.

Також ЖК містить понад 140 об’єктів інфраструктури, включаючи магазини, ресторани, кафе, салони краси. Цілодобова охорона, понад 900 камер спостереження, підземні паркінги, що можуть бути використані як укриття.

По теме:  В Україні почали масово роздавати повістки у спортзалах

Скільки коштують квартири у ЖК «Новопечерські липки»

Вартість квартир від забудовника у майже готових будинках – від $2700 за квадратний метр. Однокімнатна квартира прийдеться коштуватиме від 6 мільйонів гривень. Двокімнатна від 7,4 мільйона гривень.

Готова квартира з ремонтом від власників коштуватиме від 6 до 9 мільйонів гривень.

Найдорожчі варіанти можна зустріти за 100-117 мільйонів гривень.

Завершення будівництва 7-ї черги заплановано орієнтоване на другий квартал наступного року. Наразі 8 черга знаходиться на етапі будівництва. В проекті кварталу заплановано 3800 квартир.

Раніше Полемика писала про те, що окупанти завдали ударів по ДніпроГЕС.