Чистити замшеві вироби, насправді, не так важко, якщо користуватись хорошими та перевіреними лайфхаками.

На відміну від шкіри, плями від замші можуть погіршити стан взуття, якщо використовувати звичайні засоби для чищення. Тому знати, як чистити замшеве взуття, чоботи, куртки чи інші аксесуари з цього делікатного матеріалу, є ключовим. Про це розповідає Полемика з посиланням на Politeka.

Як чистити замшеві чоботи і туфлі

Використовуйте щітку для замші, щоб позбутися будь-якого бруду

Для початку варто використати щітку для замші, щоб позбутися будь-якого поверхневого бруду з вашого взуття. Це дозволить очистити замшу перед більш інтенсивними процедурами.

Видаліть потерті краї за допомогою щітки для замші

Якщо ваші черевики сильно потерті по краях, знову скористайтеся щіткою для замші. Однак цього разу потрібно виконати енергійні рухи вперед-назад, для видалення вільних волокон. Намагайтеся триматися якомога ближче до місця подряпин, замість того, щоб терти непошкоджену замшу.

Обробіть стійкі плями водою

Потрібно обробити стійкі плями водою, але це варто робити дуже обережно! Річ у тому, що точкове чищення може створити водяні знаки, тому завжди потрібно чистити весь черевик, щоб не було помітно будь-яку зміну кольору.

По теме:  Как правильно выбрать детские колготки?

Якщо взуття мокре, згорніть папір всередині та дайте висохнути природним шляхом

Використовуючи щітку для замші, нанесіть невелику кількість води на все взуття, протираючи забруднену ділянку. Вставте взуттєву ялинку або трохи згорнутого паперу для збереження форми черевика, і дайте йому висохнути природним шляхом. Не використовуйте газету, оскільки чорнило може перетекти на тканину.

Видаліть сольові сліди білим оцтом

Якщо на ваших черевиках залишилися сліди солі від води, можна використату невелику кількість білого оцту як засіб для чищення замші. Запах оцту може бути помітним у перші кілька разів, коли ви одягаєте черевики, але з часом він зникне.

Як чистити замшеві куртки та інші аксесуари

Розпушіть волокна щіткою для замші

І як із взуттям, починаєм із щітки для замші, щоб послабити волокна тканини. Це дасть змогу позбавитись від будь-якого поверхневого бруду та забезпечить кращий доступ до глибоких, притертих плям.

Для видалення плям нанесіть тонкий шар кукурудзяного борошна і залиште на ніч

Для видалення плям, особливо жирних або слідів поту – нанесіть тонкий шар кукурудзяного борошна на одяг і залиште на кілька годин. Для кращого результату залиште кукурудзяне борошно на ніч. Кукурудзяне борошно абсорбує плями та видаляє їх із матеріалу. Потім за допомогою щітки для замші видаліть борошно.

По теме:  Канадский дом из сип панелей: почему это лучший из возможных вариантов

Скористайтесь пароочисником

Очищення парою також чудово підходить для очищення замшевого одягу, але варто бути обережним, щоб не пошкодити матеріал. 

При необхідності використовуйте засоби для чищення шкіри

Нарешті, якщо вам потрібно більш інтенсивно чистити замшевий одяг, ви можете використати спеціальні засоби для чищення шкіри, які підходять для замші. Однак, як і у випадку з водою, потрібно використовувати розчин по всьому одязі, а не просто точково чистити, щоб уникнути будь-якого знебарвлення, і завжди дотримуйтесь інструкцій виробника, наведених на етикетці.

Раніше Полемика писала про те, як створити «вічні грядки» і у чому їх перевага.