Багато дачників знають, що кабачки – овоч невибагливий та не вимагає особливого догляду.

Проте деякі нюанси в їх вирощуванні все ж варто знати. Насамперед його потрібно вчасно посадити. Коли сіяти кабачки у відкритий ґрунт, де це зробити і як, розповідає Полемика з посиланням на АгроЦентр.

Де краще садити кабачки

Кабачки найкраще садити на грядках після:

  • моркви;
  • капусти;
  • картоплі;
  • буряка;
  • зелені та цибулі, часнику;
  • кукурудзи.

Не рекомендується висаджувати їх садити на одному й тому самому місці, що й минулого чи позаминулого року.

Під грядку на кабачки слід обрати тепле сонячне місце з чорноземом або легкою суглинкою з нейтральним ґрунтом або помірно лужним.

Уникайте кислого ґрунту та хлорвмісних добрив.

Коли можна садити кабачки

Кабачки переважно садять насінням, як варіант – через розсаду, але вкрай рідко. Час посіву кабачків залежить від клімату і погодних умов. Важливо не посадити їх раніше терміну, так як вони можуть не зійти.

Найкраще при посіві кабачків на грядку орієнтуватися на температуру повітря.

Сіяти кабачки у відкритий ґрунт рекомендується, коли ґрунт прогріється до +13 +14 градусів, а температура вночі не опускатиметься нижче +8 градусів.

По теме:  ULTRA men's shop: энтузиасты в действии

Досвідчені городники використовують маленьку хитрість: орієнтовно за тиждень до посіву вони накривають майбутню грядку під кабачки агроволокном (або чорною плівкою), щоб земля швидше нагрілась. Посіви також варто накрити плівкою і залишити доти, доки не з’являться сходи.

Як садити кабачки насінням у відкритий ґрунт

Грядку перед посівом необхідно розпушити – на глибину десь 10 см.

Насіння кабачків перед посівом на кілька годин замочується у відстояній воді (без хлору), а потім йому дають прорости у вологій серветці.

Насіння садять у лунки на глибину 3-4 см, через кожні 50-70 см, щоб йому не було тісно. Дозволяється в лунку класти 2-3 насінини – щоб гарантовано зійшли. В разі необхідності, непотрібні потім можна буде прорідити, а найсильніший саджанець залишити.

Як доглядати за кабачками після посіву

Поливати кабачки потрібно тільки в тому випадку, якщо підсихатиме верхній шар ґрунту – приблизно 1 раз на 10 днів. Слідкуйте, щоб не було надлишку вологи, інакше кабачки почнуть гнити.

Також досвідчені дачники залучають в город комах-запилювачів. Для цього вони вдаються до однієї хитрості: під час цвітіння кабачків поставити між грядками місткості з розчином меду – 1 ч.л на склянку води. Або ж зробити ще простіше: посадити між грядками чорнобривці – вони приваблять бджіл та інших запилювачів і додатково захистять кабачки від шкідників.

По теме:  Сексуальные игрушки, как способ разукрасить интимную жизнь

Раніше Полемика писала про те, як створити «вічні грядки», які не треба перекопувати.