Українців закликають менш активно використовувати електроенергію на випадок критичних ситуацій та аварійних відключень.

Здебільшого це пов’язано з обстрілами росіянами наших ТЕЦ та інших об’єктів стратегічної інфраструктури.

Полемика з посиланням на EnergySage розповідає про технічні лайфхаки, які допоможуть заощадити електроенергію в будинку чи квартирі.

Розумні розетки та вимикачі

Розумні розетки та вимикачі дають змогу контрольовано споживання електроенергію за допомогою смартфона. Ці пристрої здатні в автоматичному режимі вимикати електроприлади, коли ними не користуються, а також дозволяють встановлювати розклади для увімкнення та вимкнення світла та інших пристроїв.

Деякі моделі оснащуються функцією моніторингу енергоспоживання, за допомогою якої можна виявити «енергоємні» прилади в будинку.

Енергоефективні світлодіодні лампи

Перехід на світлодіодні (LED) лампи – найпростіший та дуже ефективний спосіб знизити енергоспоживання. В середньому їхнє споживання електроенергії на 75-80 відсотків нижча, за традиційні лампи розжарювання. До того ж термін служби в них у десятки разів довше.

Сучасні світлодіодні лампи можуть створювати світло різних відтінків та інтенсивності, завдяки чому можна підібрати оптимальне освітлення для кожного приміщення.

Програматори для опалювальних систем

Встановіть програматори для контролю системи опалення, щоб автоматично регулювати температуру в залежності від часу доби та потреб. Завдяки таким пристроям можна зменшити температуру, коли вдома нікого немає, і підвищити її до вашого повернення.

По теме:  Новая формула

Розумні термостати можуть підключатися до інтернету та керуватися віддалено, що робить процес економії енергії ще зручнішим.

Енергоефективні побутові прилади

Купуючи нові побутові прилади, зважте на їх клас енергоефективності. Пристрої з класом А++ споживають набагато менше енергії, ніж моделі з нижчими класами. Це стосується всіх видів побутової техніки: від холодильників та пральних машин до кондиціонерів та телевізорів.

Інвестиції в енергоефективні пристрої окупляться за рахунок зниження рахунків за електроенергію.

Раніше Полемика писала про те, як відмити унітаз до блиску за допомогою кави.