Мабуть важко знайти оселю, у якому не буде прального порошку.

А ось інші засоби для чищення купують вже не так часто. Чи можна використовувати пральний порошок, наприклад, у якості засобу для миття підлоги або килиму, розповідає Полемика з посиланням на Which.

Чи можна мити підлогу пральним порошком

Теоретично можна замінити засіб для миття підлоги рідким порошком, але це навряд допоможе заощадити. Крім цього, виробники додають до засобі для миття підлоги різноманітні антибактеріальні компоненти, які порошок не має.

Експерти змішали одну чайну ложку прального порошку з 2 літрами води та дійшли висновку, що такий засіб має непогане піноутворення та допоможе змити липкі сліди на будь-якій поверхні. Проте змити таку піну значно важче, а рідкі порошки не можна вважати бюджетним варіантом. Тому їх використання замість засобу для миття підлоги є недоцільним.

Чи можна чистити пральним порошком м’які меблі

Для чищення обивки меблів порошок дійсно стане гарним помічником. Проте, за словами експертів, варто протестувати його на невеликій частині тканини, яка розташована у непомітному місці. Для очищення бруду, наприклад, на дивані, візьміть 0,5 чайної ложки прального порошку і розмішайте у 1-2 л води. Наноситься засіб губкою. Він допоможе освіжити меблі, прибрати плями та неприємний запах. Більше того, якщо меблі псуються у вас рідко, то використання прального порошка дійсно допоможе ще й заощадити.

По теме:  Как выбрать входные двери и не прогадать

Чи можна очистити килим пральним порошком

Для ручного очищення пральний порошок цілком може підійти. Але експерти зазначають, що спеціальні шампуні все ж краще підходять для виконання цієї задачі. Використовувати останній засіб з паровими швабрами заборонено, так як велика кількість піни може вивести їх з ладу.

Чи реально помити пральним порошком ванну кімнату

Експерти помили кахель у ванній кімнаті використовучи пральний порошк і були задоволені від отриманого результату. Однак, варто звернути увагу на відсутність у ньому дезінфікуючих речовин. Підлогу у ванній все-таки потрібно дезинфікувати. Для приготування засобу візьміть 1 ч. ложку порошка і змішайте з 1 л води. Збовтайте, вилийте у розпилювач і нанесіть на поверхню.

Чи можна замінити пральний порошок гелем для душу

Якщо є потреба у терміновому пранні, а під рукою ви не маєте прального порошку, в тому випадку можна скористатись гелем для душу, але прати ним постійно не рекомендовано. Не дивлячись на те, що у тестах експертів гель для душу допоміг прибрати плями, йому не під силу проникнути глибоко в тканину і розщепити там бруд.

По теме:  Чистий Четвер 2024: що можна і не можна робити в цей день

Чи можна прати засобом для миття посуду замість порошку

Хоча для шкіри рук засоби для миття посуду безпечні, в них все ж можуть міститися речовини, що подразнюють. Залишаючись на поверхні тканини, вони здатні викликати подразнення чутливої шкіри. До того ж вони мають сильне піноутворення, тому їх досить важко виполоскати.

Раніше Полемика писала про те, чому потрібно мити полуницю і як правильно це зробити.