Спекотна погода часто знижує активність, і багато людей шукають способи охолодитися.

Та не завжди можна скористатися кондиціонером та вентилятором, тому Полемика ділиться кількома корисними лайфхаками, які можуть полегшити стан під час спеки.

Всі поради часто сходяться в одному — потрібно зменшити час перебування на сонці та пити воду в достатній кількості.

Як швидко охолодитися у спеку

Якщо є можливість прийміть холодний душ або ванну, що допоможе вам знизити температуру тіла. Використання м’ятного мила може забезпечити додатковий охолоджуючий ефект.

Намочіть футболку, використовуйте водяний розчин або налийте воду в кепку чи капелюх та одягніть на голову, щоб охолонути. Ви також можете обернути мокрий рушник навколо голови або шиї і відчуєте миттєве полегшення.

Подмухайте собі на шию портативним компактним вентилятором. Вони бувають ручними та на батарейках, тому їх зручно носити в сумці чи зберігати в автомобілі протягом усього літа.

Обмежте вживання кофеїну та солодких напоїв, оскільки вони можуть сприяти зневодненню. Не їжте продукти, що сприяють підвищенню температури тіла — імбир, кокосову олію, коричневий рис, часник і кайенський перець.

По теме:  Как правильно выбрать обивку для мебели в гостиной

Надавайте перевагу легкому, світлому і вільному одягу із дихаючих тканин, таких як бавовна. Якщо є можливість, придбайте одяг із вбудованим захистом від ультрафіолету. Носіть капелюх із широкими полями, щоб захистити голову й обличчя від прямих сонячних променів, і обов’язково наносьте сонцезахисний крем із мінімумом SPF 30, повторюючи кожні дві години.

Раніше Полемика писала про те, чому у ранньому віці з’являється сивина і що з цим робити.