Приїжджаючи до бабусі у село, мабуть, кожен бачив підвіконня, встелене зеленими помідорами.

Багатьох це може дивувати, але існують овочі, які можуть дозрівати після того, як його зірвати з грядки. Як це відбувається, розповідає Полемика з посиланням на сайт Woman24.

Що потрібно для дозрівання овочів

Сонячне світло – це ще не все, що потребують овочі для дозрівання. Також важливим є підтримка рівню вологості близько 75%, а температуру повітря при цьому повинна бути +20 +23 градуси.

Існує спосіб пришвидшити процес дозрівання. Ця цього потрібно підвищити температуру повітря до +25, але у такому випадку плоди можуть стати водянистими, а шкурка м’якою.

Які плоди можуть дозріти після того, як їх зірвати

Дозріти без проблем можуть овочі, які зібрані за сухої погоди. Це повинні бути непошкоджені овочі, без ознак псування чи хвороб.

Овочі, які дозрівають самі:

  • Помідори. Це – справжній чемпіон дозрівання. Томати зривають, якщо є загроза похолодання. Ідеальна температура для дозрівання помідорів – +20 градусів за Цельсієм.
  • Перець. Багато людей навіть не підозрюють, але саме цей овоч можна вживати у їжу недозрілим. Втім, овоч може дозріти, якщо помістити його у дерев’яні ящики в один шар і забезпечити температуру повітря на рівні +10 +12 градусів. Через 2-4 тижні овоч буде дозрілим і соковитим.
  • Диня. Її потрібно зривати, коли вона має злегка жовтуватий колір. Обов’язково потрібно залишити хвостик, довжиною щонайменше 5 см. Диня краще дозріває в теплому, темному місці з мінімальним рівнем вологості.
  • Картопля. Вживати картоплю зеленою небезпечно для здоров’я, але якщо помістити врожай у сухе темне місце, то за 2-3 тижні картоплини повністю дозріють і стануть придатні для вживання.
По теме:  Эволюция и распространение биткоина в интернет-казино

Раніше Полемика писала про те, як раз і назавжди позбутися шкідників на городі.