Site icon Полемика

Як пасинкувати помідори, щоб отримати великий урожай

Ось тільки час від часу вони бувають вибагливими у догляді й не приносять бажаного урожаю.

Пасинкування помідорів – це процедура, яку досвідчені городники проводять навіть не один раз за сезон, адже вони знають, що ця процедура дуже корисна для рослин. І якщо ви хочете отримати великий урожай, тоді потрібно обов’язково дізнатися, як і коли пасинкувати ваші грядки з томатами.

Про це пише Полемика з посиланням на 24 канал.

Для чого пасинкують помідори

Пасинкування – це процес видалення пазушних, бічних пагонів, які, зазвичай, споживають дуже багато поживних речовин та енергії від рослини, і через них може зменшитися урожай на основних гілках.

Саме з цієї причини садівники проводять пасинкування: воно допомагає рослинам перерозподілити ресурси та ріст й розвиток плодів, а це сприяє отриманню більшого врожаю та покращення якості томатів.

Ось які є переваги у пасинкування помідорів:

Коли та як пасинкувати помідори

Пасинки з’являються разом із квітами на помідорах. І щойно на рослині з’являться перші, усі пасинки, які розташовуватимуться нижче, можна сміливо видаляти.

Найкращий час для пасинкування – це коли пагони досягають довжини в 4-5 сантиметрів. В цей момент вони легко відокремлюються від стебла без шкоди для основної рослини. Після видалення пасинку на стеблі залишається невелика «ранка», але перейматися про неї не варто, адже вона швидко загоїться.

Пасинки можна видаляти вручну, або ж зі спеціальним інструментом – а саме гострим садовим ножем.

Раніше Полемика писала про те, як вивести плями від трави без хімії.

Exit mobile version