Site icon Полемика

Які справи потрібно зробити на городі в серпні

Крім цього, серпневі роботи досить різноманітні. У цей період деякі рослини ще можна посадити, а деякі вже потрібно збирати і готувати ділянку до зими.

Про те, що потрібно зробити на городі в серпні, розповідає Полемика з посиланням на РБК-Україна.

Що робити на городі в серпні

В серпні ви вже можете починати збір урожаю та готувати ділянку до зимових місяців. Проте деякі овочі ще можна посіяти.

Зібрати врожай

Залежно від того, як швидко дозрівають плоди, їх необхідно потроху збирати. Серед овочів, які приносять в серпні врожай, наступні:

Крім цього, продовжують збирати картоплю, а також моркву і ранній сорт буряку.

Посадити швидкостиглі овочі

В серпні ще можна встигнути посадити швидкостиглі культури, зокрема такі:

Крім цього, рекомендується оновити популяцію суниці і полуниці, висадивши нові рослини. Також можна посадити качаний цикорій та зимовий ендивій

Знищити шкідників

Під час збору врожаю ретельно оглядайте рослини на наявність шкідників. Їх краще знищувати біопрепаратами, щоб не пошкодити плоди пізніх сортів.

Внести добрива

Щоб підживити рослини на городі рекомендують вносити органічні добрива. Водночас це потрібно робити не частіше, аніж раз на 2 тижні, інакше замість плодів буде зростати зелень.

Захистити плоди від перепаду температур

В серпні вже спостерігаються температурні коливання – коли вночі вже доволі прохолодно, а вдень ще спекотно. Тому, щоб перепад температур не був різким, краще накривати грядки агроволокном.

Посіяти сидерати

Для збагачення ґрунту корисними речовинами і запобіганню поширення рослинних хвороб на майбутній врожай, овочеву культуру на певній ділянці потрібно змінювати.

Найкраще це робити в серпні. Серед рослин, які покращують стан грядок до наступного сезону — фацелія та люпин. Втім ці рослини потрібно скосити наприкінці літа.

Раніше Полемика писала про те, як пасинкувати помідори, щоб отримати великий урожай.

Exit mobile version