Червоне вино
Під час святкування ви можете звернути увагу на те, що вино має не зовсім приємний смак, і це може бути пов’язано з різними факторами.

Перш ніж викидати пляшку, варто знати, що може спричинити псування напою та як можна уникнути цього.

Про це розповідає Полемика з посиланням на сайт Martha Stewart.

Чи псується вино

За словами винороба Патриції Тот, справжнє псування вина трапляється рідко. Здебільшого це залежить від умов утримання. Якщо дотримуватись правильних умов зберігання – температури, світла та вологості – вино не зіпсується саме по собі.

При неправильному зберіганні навіть найякісніші вина можуть втратити свій смак. Непридатність для пиття можна виявити за занадто сильними та різкими запахами, через втрату кольору або повну каламутність.

Ознаки поганого вина

Візуальні індикатори

Перше, що ви можете помітити, це зміна кольору. З віком червоні вина можуть набувати цегляно-червоного або коричневого відтінку, тоді як білі вина можуть здаватися більш золотистими або злегка бурштиновими.

Осад або помутніння своєю чергою можуть вказувати на те, що вино зіпсувалось.

Запах

Неякісне або зіпсоване вино часто має неприємний специфічний запах. Тому краще не споживати таких вин, щоб не завдати шкоди здоров’ю.

По теме:  Максим Криппа и его романтическая история: «Любовь, как игра в казино никогда не знаешь, какая ставка сыграет»

Зміни смаку та текстури

Якщо вино густе або сироподібне, то це може означати, що воно зберігалося в теплому місці. Якщо ви спостерігається шипіння або бульбашки в вині, можливо, ваше вино почало повторне бродіння.

А це вказує на те, що воно не було належним чином стерилізовано перед розливом. Особливо це стосується червоних вин, які не призначені для ігристості.

Раніше Полемика писала про те, як видалити сліди від праски на одязі.