Site icon Полемика

Як почистити біле взуття, щоб воно виглядало як нове

Біле взуття

Як почистити біле взуття, щоб воно виглядало як нове


Воно здатне зробити елегантним будь-який образ, незалежно від того, чи це спортивні кеди, чи елегантні білі черевики.

Проте, у білого взуття є один суттєвий мінус – воно миттєво забруднюється і навіть від найпростішого бруду буває важко позбутися. Про те, як очистити б взуття, щоб воно виглядало, як нове, розповідає Полемика з посиланням на розповіла із прибирання Лесе Ммолоці.

Не секрет, що біле взуття надзвичайно вразливе до бруду та плям, тому після однієї прогулянки на вулиці воно може мати неохайний вигляд. Але не варто відмовлятися від носіння білих кросівок чи кедів, адже існують прості та дієві лайфхаки, які допоможуть очистити біле взуття так, що стару пару навіть буде важко відрізнити від нової.  

Часто люди використовують відбілювач, щоб врятувати біле взуття, але цього краще не робити. Жорсткі хімікати можуть не лише зіпсувати деякі делікатні матеріали, але нашкодити здоров’ю. На щастя, існує метод вивести усі можливі плями та забруднення за допомогою безпечних компонентів.

Дієвий лайфхак для чищення білого взуття

Спочатку потрібно зняти шнурки, якщо вони є, і очистіити поверхню взуття від пилу чи бруду за допомогою сухої щітки або тканини. Потім варто змішати порівну наступні інгредієнти:

Візьміть щітку або губку та ними нанесіть отриману пасту на взуття. Особливу увагу варто приділити місцям, де є плями або застарілий бруд. М’якими круговими рухами починайте терти поверхню взуття, поступово видаляючи забруднення.

Потім потрібно покласти взуття в мішечок для прання, а його в пральну машину. Після завершення циклу прання дайте йому висохнути природним шляхом.

Раніше Полемика писала про те, як видалити сліди від праски на одязі.

Exit mobile version