Site icon Полемика

Як позбутися молі раз і назавжди: дієві лайфхаки, про які ви могли не знати

Міль

Як позбутися молі раз і назавжди: дієві лайфхаки, про які ви могли не знати

Серед інших і найпідступніший ворог – моль. Моль може жити в шафі і на кухні, і скрізь шкодити вашим речам. Полемика розповість, як знищити комаху раз і назавжди.

Моль може зіпсувати килими, пальта, шуби, текстиль із натуральних матеріалів. Крім того, особливу шкоді моль наносить продуктам харчування на кухні, таким як сушені фрукти, різноманітне насіння, гриби, крупи та квасоля.

Тому з присутністю шкідника у будинку варто розібратися негайно.

Профілактика

Щоб не зустріти «непроханих гостей», потрібно підтримувати порядок у шафах. Речі, які ви привозите додому із дачі, потрібно випрати у воді високої температури.

Також варто завжди прати нові речі, оскільки нерідко личинки шкідника знаходяться у швах та внутрішніх порожнинах купленого одягу.

Особливу увагу варто приділити зберіганню продуктів харчування. Їх краще покласти поруч зі спеціями та прянощами.

Як позбутись молі

Першочерговим завданням є створення для молі нестерпних умов для існування і розмноження.

Комаха терпіти не може аромат розмарину, чебрецю та лаванди. Тому варто покласти ці пахощі у гардеробну та кухонні шафки.

Одяг з натуральних тканин при перших ознаках появи комахи можна заморозити, щоб запобігти появі потомства. Личинки комах гинуть вже при мінімальних зниженнях температури.

Після цього можна провести обробку. У шафах можна використовувати пастки, а на кухні перебрати продукти харчування і обробити полиці оцтом.

Раніше Полемика писала про те, як почистити біле взуття, щоб воно виглядало як нове.

Exit mobile version