Site icon Полемика

Такого ви точно не куштували: як приготувати банановий кетчуп

Банановий кетчуп

Такого ви точно не куштували: як приготувати банановий кетчуп

Однак філіппінці довели, рецепт приготування цього соусу не обмежується лише томатами.

Банановий кетчуп почали виготовляти під час Другої світової війни, коли вантажні перевезення були призупинені, і помідори перестали надходити на Філіппінські острови. Саме в цей період технолог харчової промисловості Марія Ю. Оросе внесла пропозицію щодо заміни помідор бананами в соусі. В 1942 році стартувало виробництво цього фруктового кетчупу, який швидко завоював популярність.

На перший погляд, цей рецепт можна здатися дивним та не вартим уваги, однак такий варіант кетчупу виходить надзвичайно смачним і ароматним, який варто спробувати. Рецептом ділиться Полемика з посиланням на портал «Kamis».

Інгредієнти

Для приготування соусу, вам знадобиться:

Спосіб приготування

Олію розігріти у каструлі на середньому вогні.

Цибулю порізати кубиками, викласти у каструлю, готувати до готовності близько 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати.

Додаємо часник, чилі, куркуму та чорний мелений перець та готуємо до появи аромату.

Очищені банани додаємо до цибулі.

Додаємо цукор, сіль та оцет, і доводимо суміш на кипіння на середньому вогні.

Далі вогонь зменшуємо до мінімального, накриваємо кришкою та варимо протягом 15 хвилин періодично помішуючи.

Зняти кетчуп з вогню та залишити охолоджуватися протягом 10 хвилин.

Обережно переміщаємо суміш в блендер та перебиваємо до однорідності. Для отримання необхідної консистенції можна додати гарячу воду.

Раніше Полемика писала про те, як смачно запекти сало у духовці.

Exit mobile version