Чи справді морська сіль містить більше корисних мінералів, ніж звичайна?

Сіль — один із найпопулярніших продуктів, без якого складно уявити сучасне харчування. Про це пише Полемика.

Однак останнім часом дедалі частіше можна почути, що морська сіль корисніша, ніж звичайна кухонна. Чи так це насправді і в чому їхні відмінності?

Хімічний склад

Звичайна кухонна сіль (хлорид натрію) проходить ретельне очищення і містить близько 97-99% натрію. У неї також додають антизлежувальні речовини, а в деяких країнах — йод для профілактики йододефіциту.

Морська сіль, яку отримують шляхом випаровування морської води, зберігає у своєму складі додаткові мікроелементи, такі як магній, кальцій, калій і залізо. Однак їхня концентрація невелика, тому з погляду корисних речовин суттєвої різниці між цими видами солі немає.

Вплив на здоров’я

Обидва різновиди солі мають однаковий вплив на організм. Надмірне вживання натрію може призвести до підвищеного тиску, затримки рідини та проблем із серцево-судинною системою. Однак морська сіль, завдяки наявності мінералів, може чинити незначний додатковий позитивний вплив.

По теме:  Как появилась офисная мебель

Смак і текстура

Морська сіль вирізняється великими кристалами і більш насиченим смаком, що робить її популярною серед кухарів. Кухонна сіль, навпаки, дрібніша і швидко розчиняється, тому зручна для приготування повсякденних страв.

Висновок

Головна відмінність між морською і кухонною сіллю — спосіб виробництва і вміст мікроелементів. Однак ці відмінності не настільки значні, щоб одна з них була визнана більш корисною. Головне — дотримуватися помірності у вживанні солі, незалежно від її виду.

Також раніше повідомлялося про те,що названо напої, що руйнують кістки: що слід обмежити в раціоні та як запобігти втраті кальцію.