Поляків розгнівала поведінка української співачки Jerry Heil.

Справа в тому, що виконавиця раніше записала відео у светрі з написом «Banderaciaga». Користувачі соцмереж звинуватили її у підтримці Степана Бандери і закликають не голосувати за Україну на «Євробаченні-2024».

Про це пише Полемика з посиланням на УНН.

Деталі скандалу

У березні Яна Шемаєва (справжнє ім’я співачки) розмістила у своєму Tik Tok відео, де виконує пісню Teresa & Maria. На цих кадрах можна помітити, що співачка одягнена у светр написами Banderaciaga.

Польські користувачі соцмережі X підхопили це відео і закликають не голосувати за Україну на «Євробаченні-2024». Вони звинувачують співачку у підтримці «культу Степана Бандери».

Зокрема, на відео відреагувала польська депутатка лівих партій Анна-Марія Жуковська. Вона висловилася з різкою критикою на адресу України за «просування Бандери» і заявила, що не підтримує країну на Євробаченні.

«Якщо Україна буде просувати Бандеру у своїй історичній політиці, це відштовхне Європу, яка має однозначну думку про нацистських колабораціоністів. Націоналістам я кажу «ні»!» — написала вона.

Дехто з польських користувачів пішов далі «Євробачення». Зокрема, обурений музикант Ян Поспєшальські закликав припинити викладати історію України в польських школах.

Ба більше, дехто навіть звинуватив бренд одягу у нацизмі та сатанізмі.

По теме:  Вера Брежнева засветилась в Киеве в «голом» платье весом в пять килограмм (ФОТО)

«Banderciaga – поєднання нациста-геноцидника Бандери та бренду з прямим відсиланням до сатанізму. Зустрічайте представницю України на Євробаченні», — написав один з обурених польських користувачів в соцмережі X.

Варто нагадати, що перший півфінал «Євробачення 2024» пройшов у Швеції у вівторок, а фінал відбудеться у суботу, 11 травня. За підсумками конкурсу українські співачки Alyona Alyona та Jerry Heil вийшли до фіналу. Також до фіналу потрапили артисти з Сербії, Португалії, Словенії, Литви, Фінляндії, Кіпру, Хорватії, Ірландії та Люксембургу.

Раніше Полемика писала про те, як пройшов Met Gala 2024.