Після припинення тимчасового перемир’я з ХАМАСом ізраїльські військові одразу ж повернуться до нанесення ударів по Сектору Газа.

З такою заявою виступив начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві. Про це повідомляє Полемика з посиланням на The Times of Israel.

За словам Халеві, припинення вогню і угода із заручниками не відбулися б без тиску ЦАХАЛу на ХАМАС. Він заявив, що Ізраїль продовжить боротьбу, поки не поверне всіх заручників.

«Ми не збираємося, не хочемо і не готові припинити ці зусилля до того, як повернемо всіх заручників… Це наш моральний обов’язок — повернути їх», — сказав військовий.

Генерал-лейтенант зазначив, що ЦАХАЛ використає паузу в бойових діях, щоб вчитися, краще підготувати можливості, а також трохи відпочити. По закінченню перемир’я ізраїльські військові продовжать атаки на Сектор Газа, щоб ліквідувати ХАМАС.

«Ми будемо робити це для того, щоб ліквідувати ХАМАС. А також для того, щоб створити великий тиск, щоб якнайшвидше повернути як заручників, усіх до останнього. Ми зобов’язані воювати, а також ризикувати своїми життями, щоб ізраїльтяни могли повернутися і жити в безпеці. І в нас є заручники, і ми зробимо все, щоб повернути їх додому», — додав начальник штабу ЦАХАЛ.

По теме:  У Зеленського різко відреагували на заяву Безуглої про звільнення Залужного

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський звинуватив Росію в спонсоруванні ХАМАС.