В мережі поширили жартівливе відео про створення в Україні церкви «Святого пса Патрона».

Однак більшість користувачів в Інтернеті сприйняли це відео за правду, а пропагандисти РФ вже встигли використати його для створення фейкових новин.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Telegram-канал «Харьковчаночка», в якому опублікували архівний допис з чоловіком в костюмі «священника».

На відео чоловік у шапці з головою собаки та одягу схожому на одяг священника. Він привітав парафіян та запросив всіх людей відвідати церкву, яка була створена на честь пса Патрона у новорічні свята.

В коментарях до допису більшість користувачів не розібрались з ситуацією і сприйняли інформацію як правдиву. В той самий час пропагандисти РФ використали жартівливе відео з інтернету і спробували висвітлити його як новину.

Українські журналісти написали ймовірному виконавцю жартівливого образу через його особистий профіль Instagram. Вони запитали, чи дійсно автор відео bratik _d зареєстрував церкву «Святого пса Патрона». Чоловік згодом відповів, що такої церкви не існує і він взагалі не знає, як таку церкву можна зареєструвати.

Нагадаємо, синоптики розповіли, якою буде погода в Україні в грудні 2023.