Захисники українського неба 29 лютого збили ще два літаки Су-34 окупантів.

Загальна кількість втрачених літаків за останню добу сягнула трьох одиниць.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на дописи головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського в Facebook та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка в Telegram.

«Після успішної бойової роботи по ворожому літаку уночі 29 лютого, знищено ще два російські літаки: винищувачі-бомбардувальники Су-34 на Авдіївському та Маріупольському напрямках!» — розповів Сирський.

Головнокомандувач подякував військовим за бойову роботу.

Варто зазначити, що знищені винищувачі завдавали ударів керованими авіаційними бомбами за позиціями українських піхотинців на сході.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк розповів, що перший Су-34 було уражено близько 1:00. О 9:00 естафету перейняли 2 літаки російський окупантів на Маріупольському та Авдіївському напрямках.

Загальна кількість знищених літаків ВС РФ тільки у лютому 2024 року сягнула 13 одиниць.

Серед знищених російських бортів — десять Су-34, два Су-35 та один А-50. Причому більшість із них були збиті на східному фронті.

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, масове збиття російських літаків у лютому 2024 року є відповіддю українських сил оборони на нарощування присутності авіації ворога на сході України.

По теме:  У ЗСУ знайшли тисячі солдатів, які жодного разу не були на передовій: що тепер з ними буде

Нагадаємо, президент Польщі запевняє, що Росія не нападе на НАТО.