Головне управління розвідки (ГУР) офіційно підтверджує знищення двох російських катерів типу «Тунець» в окупованому Криму.

Також оприлюднені кадри операції.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис ГУР. в Telegram.

Так, у повідомленні йдеться, що 30 травня спецпідрозділ ГУР МО України «Group 13», використовуючи українські ударні морські дрони Magura V5, провів успішну атаку на корабельно-катерний склад держави-агресора Росії у тимчасово окупованому Криму.

За даними ГУР, для знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму більше 30 разів підіймали в небо бойову авіацію різних типів: літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8. З метою ураження українських дронів росіяни хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

Однак усі спроби росіян були марними і спецпризначенці ГУР МО України успішно виконали бойове завдання, уразивши швидкісні транспортно-десантні катери проєкту КС-701 «Тунець».

Операції ГУР у Криму

Як зазначають в ГУР, лише з початку 2024 року спецпідрозділ «Group 13» за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже уразив російські:

  • ракетний корабель «Івановець»;
  • великий десантний корабель «Цезар Куніков»;
  • корвет «Сергій Котов»;
  • швидкісний патрульний катер «Мангуст».
По теме:  Катастрофа поезда в Южной Азии, есть погибшие

Раніше Полемика писала про те, що ЗСУ уразили десантний корабель «Констянтин Ольшанський».