На аеродромі «Ахтубінськ» в Астраханській області крім ураженого Су-57 знаходились ще два літаки такого ж типу.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на The War Zone.

Як зазначають у виданні, на другому зображенні можна побачити літаки аналогічного типу, розташовані на летовищі після атаки на аеродром «Ахтубінськ».

У повідомленні йдеться, що зліва від кабіни пілота середнього літака можна побачити обгорілі сліди та невелику воронку, яка утворилась в результаті вибуху.

Зазначається, що вибух та шрапнель найімовірніше завдали ушкоджень гордості російського літакобудування.

У виданні звернули увагу на ще один обгорілий слід, яким можна побачити в задній частині літака. Він має вигляд невеликої дірки від удару в бетоні.

Як зазначає журналіст Говард Альтман, завдяки ширшим зображенням «до» і «після» можна отримати набагато більше контексту і можливостей для порівняльного аналізу.

Ураження Су-57

В неділю, 9 червня, в Головному управлінні розвідки повідомили про ураження літака Су-57 на аеродромі «Ахтубінск» в Астраханській області. Зокрема ураження було підтверджено супутниковими знімками. Однак інформацію про те, хто та чим уразив російський літак, не розголошують.

По теме:  Росіяни запустили новий фейк про мобілізованого підлітка-сироту в Україні

Пізніше розвідникам вдалось дізнались реакцію Кремля на ураження Су-57. В ГУР зазначили, Кремль та особисто диктатор Володимир Путін дуже гаряче та відчутно відреагували на ураження винищувача Су-57, якого росіяни називають «надсучасним».

Раніше Полемика писала про те, які ворожі цілі ГУР уразило в Криму і як це вдалось зробити.