Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо ексначальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

Він не з’являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов’язків військової служби.

Обвинувальний акт направили до суду. Про це пише Полемика з посиланням на сайт ДБР.

Слідство встановило, що Борисов виїздив за межі України у 2022-23 роках начебто на лікування після поранення на фронті. Виїзд був оформлений за допомогою знайомого лікаря.

Як виявилось, насправді він відпочивав на дорогих ккрортах Сейшельських Островів та Іспанії, повідомило бюро.

В ДБР повідомили, що під час розслідування також встановили, що Борисов використав підроблений документ, як підставу для нез’явлення вчасно на військову службу.

Колишньому воєнкому висувають обвинувачення за трьома кримінальними статтями. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Що передувало

У липні 2023 року ДБР затримало Борисова. Печерський районний суд міста Києва арештував Борисова на два місяці з можливістю внесення 150 млн грн застави.

Тоді ж зʼявилась інформація про те, що родина ексвоєнкома придбала віллу в Іспанії за понад €3 млн, а у його дружини зʼявилось офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька елітних автівок.

По теме:  Один из освобожденных Медведчуком украинцев был объявлен в розыск по подозрению в дезертирстве

Суд арештував майно, гроші та банківські рахунки Борисова. У травні 2024 року ДБР затримало експосадовця в столиці після того, як за нього внесли 12 млн грн застави.

Раніше Полемика писала про те, що СБУ затримала агенту ФСБ, яка готувала обстріли оборонних заводів.