Site icon Полемика

Вбивство Ірини Фаріон: що відомо про нападника та які основні версії розглядає поліція

Інцидент стався у Львові на вулиці Масарика, біля будинку, де проживала ексдепутатка.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на «Українську правду».

За словами свідків події, вбивця здійснив один постріл і швидко втік з місця події. Внаслідок замаху Фаріон отримала вогнепальне поранення голови.

Жінку швидко доставили до місцевої лікарні, де протягом кількох годин медики боролися за її життя, але врятувати жінку не вдалося. О 23:20 Ірина Фаріон померла. Першими цю новину офіційно сповістили мер Львова Андрій Садовий, а також голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Що відбувалося у день вбивства

Друг родини Фаріон розповів, що професорка планувала їхати зі Львова на короткий відпочинок. А вечір п’ятниці хотіла провести в колі родини – разом із донькою та двома онуками, до яких збиралася в гості.

Ірину Фаріон доставили у львівську лікарню Святого Пантелеймона приблизно о 20:00 в критичному стані.

Як повідомила керівниця анестезіологічної служби Першого медичного об’єднання Львова Наталія Матолінець, філологині відразу зробили комп’ютерну томографію всього тіла і спрямували в операційну.

Близький друг і колега професорки Дмитро Симак знаходився у лікарні, коли її намагалися реанімувати. Він розповідає, що в мед закладі, крім нього, дочки та юриста Фаріон, перебували поліція та Служба безпеки України. 

«Вийшли лікарі й одразу сказали, що шансів немає. В неї стріляли впритул, куля поцілила в голову…Десь за 15 хвилин медики почали робити їй штучне дихання, запускати серце, робити все можливе і неможливе. На той момент уже було зрозуміло, що все. Вона померла на наших очах. Лікарі констатували факт смерті», – розповідає Симак.

Основні версії вбивства

За словами міністра МВД Ігоря Климанка, станом на ніч з 19 на 20 липня поліція розглядала кілька версій причин вбивства Ірини Фаріон. Серед основних – її громадська та політична діяльність, а також особиста неприязнь до неї.

Чиновник додав, що під час розслідування версії можуть з’являтися і інші. Як зазначив Клименко, у поліції вже є деяка інформація щодо скоєння цього злочину, але не став розголошувати деталей.

Для проведення оперативних заходів у Міністерстві внутрішніх справ залучили всю поліцію Львова та частково Львівської області. Також до міста відправили оперативників і слідчих Нацполіції та СБУ з Києва.

Що відомо про нападника

Один із мешканців багатоквартирного будинку на вулиці Масарика у Львові, де мешкала Фаріон, розповів, що орієнтовно два тижні тому біля під’їзду почав з’являтися незнайомець років вісімнадцяти. Майже цілий день він сидів на лавці навпроти під’їзду професорки.

На фото, що з’явились у ЗМІ, хлопець у чорній панамці, чорних окулярах та червоній футболці з надписом Los Angeles.

За словами Ігоря Клименко, саме цей молодий чоловік є головним підозрюваним у справі. Пошуки ймовірного вбивці ускладнюються тим, що камери відеонагляду працювали з перервами через відключення електроенергії.

Раніше Полемика писала про те, що СБУ затримала агентку ФСБ, яка готувала обстріли оборонних заводів

Exit mobile version