Олександр Усик
Пізно увечері, 17 вересня, український спортсмен, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк повідомив, що поліція затримала боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова.

Що відомо про затримання Усика в Польщі, розповідає Полемика з посиланням на ТСН.

Усик затримали у Кракові

Як написав нардеп від «Слуги народа», Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова, однак причини затримання наразі не розкривають. Також він опублікував відеофрагмент затримання Усика. На кадрах видно, як польські силовики одягли на спортсмена кайданки і повели у приміщення.

Що каже дружина боксера

Пізніше дружина боксера Катерина Усик повідомила у соцмережах, що у спортсмена все добре. Вона додала, що «нічого кримінального не сталося».

Як на це відреагували в МЗС

Речник МЗС Георгій Тихий заявив, що на доручення міністра Андрія Сибіги, генконсул України в Кракові терміново виїхав до аеропорту для з’ясування обставин.

Тихий наголосив, що українська сторона категорично не схвалює продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина.

«Міністр також доручив генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням», – сказав речник МЗС України.

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на гучне затримання чемпіона у Польщі і особисто зателефонував Усику, щоб впевнетись, що у нього все добре.  

По теме:  Польські фермери закликають Путіна «навести лад в Україні»: як відреагувала влада

Глава держави також висловив обурення таким ставленням до українського громадянина. Він доручив міністру закордонних справ Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

Пізніше Зеленский повідомив, що отримав інформацію про те, що Усика відпустили.

Що говорить сам боксер

Чемпіон світу в надважкій вазі назвав своє затримання в аеропорту Кракова «непорозумінням» і додав, що ситуацію вдалось швидко врегулювати.

«Дякую всім, хто виявив занепокоєння. Дякую українським дипломатам за оперативну підтримку. І повага польської поліції за виконання своїх обов’язків незалежно від зросту, ваги, розмаху рук та регалій», – написав боксер у соцмережі Х.

Раніше Полемика писала про те, що невідомий скоїв напад на пост охорони Луцького ТЦК.