Site icon Полемика

Що відомо про скандал з головою Хмельницької обласної МСЕК і який запобіжний захід їй обрали

Тетяна Крупа

Що відомо про скандал з головою Хмельницької обласної МСЕК і який запобіжний захід їй обрали

Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів у різних валютах.

Наступного дня керівницю Хмельницької МСЕК затримали. Їй оголосили підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України).

Сьогодні Печерський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід. Жінку відправили під варту на 60 діб із можливістю внесення застави розміром 500 млн гривень.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Politexpert.

Таким чином, Крупа перебуватиме під вартою щонайменше до 3 грудня 2024 року. Розмір застави, який може внести фігурантка, складає 500 млн 1 тисяча 128 гривень.

Хто така Тетяна Крупа

Згідно з інформацією з відкритих джерелах, жінка є головним лікарем КЗОЗ «»Хмельницький облцентр медико-соціальної експертизи» та заслуженим лікарем України.

Крім того, вона є членом депутатської фракції Хмельницької обласної ради від партії «Слуга народу». Однак у партії Зеленського стверджують, що Крупа була обрана депутаткою до обласної ради від партії, але не є членкинею цієї політсили.

У «Слузі народу» зазначили, що вже ініціювали її відкликання з облради.

Також відомо, що Крупа є членом депутатських груп «Медицина Хмельниччини», «Єдність», а ще член постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту.

Що відомо про справу та статки Крупи

Минулого тижня ДБР викрило керівницю Хмельницького обласного МСЕК та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів у різних валютах.

Як виявилось, жінка незаконно оформлювала інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

В рамках обшуків у керівниці МСЕК в робочому кабінеті знайшли 100 тисяч доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та діагнозами. В ДБР заявили, що ці списки перевірять на предмет того, чи вказані у них діагнози є правдивими.

Крім того, вдома у посадовиці та її родичів знайшли майже 5 млн 244 тисяч доларів, 300 тисяч євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Цікаво, що під час слідчих дій керівниця МСЕК намагалась позбутися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки, у яких було пів мільйона доларів.

Також правоохоронці встановили, що родині Крупи володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн гривень, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тисячі м2 в одному із парків Хмельницького.

За кордоном вони володіють нерухомим майном в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина має майже 2,3 млн доларів. В щорічних деклараціях  інформація про ці статки відсутня.

Раніше Полемика писала про те, що нардепа-втікача Артема Дмитрука затримали у Лондоні.

Exit mobile version