Site icon Полемика

За що Яніна Соколова отримала 8 років ув’язнення в Росії

Яніна Соколова

За що Яніна Соколова отримала 8 років ув'язнення в Росії

У цьому випадку — заочно.

Про це пише Полемика з посиланням на Politexpert.

«Суд заочно засудив українську телеведучу Яніну Соколову до 8 років колонії за звинуваченням у розпалюванні ненависті та ворожнечі», — йдеться у повідомленні прокуратури РФ.

Варто нагадати, що у 2023 році МВС Росії оголосило Соколову в розшук. Тоді українській журналістці інкримінували висловлювання позиції «щодо необхідності вбивства росіян за національною ознакою». Країна-агресор у березні минулого року включила ведучу до так званого «списку терористів та екстремістів».

У липні 2022 року Яніна Соколова в ефірі програми «Говорить великий Львів» заявила, що після скоєних російськими військами воєнних злочинів в Україні, зокрема кастрація українських солдатів і теракт у колонії в Оленівці з українськими військовополоненими, не потрібно брати росіян в полон, а одразу знищувати на полі бою.

Хто така Яніна Соколова

Яніна Соколова – українська журналістка, громадський діяч та блогер. Ведуча програми «Рандеву» на 5 каналі, а також YouTube-проєкту «Вечір з Яніною Соколовою» та «Соромно!». Крім медіа діяльності, Яніна активно волонтерить. Засновниця ініціативи «Я, Ніна», створеної для підтримки онкохворих. У травні 2019 року Соколова розповіла про діагностований рак, який вона успішно поборола. У серпні 2021 року журналістка зізналася, що не може мати дітей.

Раніше Полемика писала про те, що ше один відомий український блогер втік за кордон після вручення йому повістки.

Exit mobile version