Колишній вінгер національної команди України Євген Коноплянка, ймовірно, збирається покинути футбол.

Натомість, він планує відкрити власний бізнес.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Sport24.ua.

34-річний українець прийняв рішення відмовитись від активних виступів. У січні він розірвав контракт із румунським «Клужем».

Як відомо, Коноплянка хоче стати футбольним агентом. Допомагати йому нібито буде багаторічний партнер по «Дніпру» та збірній України Роман Зозуля. Вони збираються створити посередницьку компанію, яка займатиметься працевлаштування українських футболістів у Європі.

Варто зазначити, що до цього Коноплянка достроково покинув «Клуж». Підписаний влітку контракт був чинним до кінця сезону. Досвідчений вінгер не зміг завоювати місце в обоймі «залізничників», провівши на полі сумарно лише 54 хвилини в чотирьох поєдинках. Сезон 2022/23 він провів у польській «Краковії» (28 матчів, 4 голи, 2 асисти).

Що відомо про Євгена Коноплянку

Футболіст народився у Кропивницькому, був вихованцем місцевого «Олімпіка». У 16 років опинився в структурі «Дніпра».

Дебютував на професіональному рівні в сезоні 2007/08. Зіграв у складі занепалого гранда 7 повних сезонів. Влітку 2015-го перейшов до іспанської «Севільї», але в Ла Лізі провів лише рік. Наступні три сезони відіграв у німецькому «Шальке», а потім ще два – в донецькому «Шахтарі».

По теме:  Это позор: Мейвезер напал на блогера, тот сорвал с него кепку и сделал с ней тату

Коноплянка отримав статус переможця Ліги Європи 2015/16 зі «Севільєю», і став чемпіоном України з «гірниками». Посеред сезону 2021/22 опинився в «Краковії». У складі збірної України дебютував у 2010 році та загалом провів 87 поєдинків (10 голів), брав участь у Євро-2012 та Євро-2016.

Раніше Полемика писала про те, хто з українських футболістів найближчий до «Золотого м’яча»-2024.