У мережі почали критикувати футболіста, який мешкає в Лондоні.

Футболіст лондонського «Арсеналу» та збірної України Олександр Зінченко заявив, що став би на захист Батьківщини, якби його призвали на фронт. Напередодні президентом України Володимиром Зеленським був підписаний закон, який знижує мобілізаційний вік із 27 до 25 років.

Відповідний коментар Зінченка наводить ВВС. Про це передає Полемика. Олександр зазначив, що на фронті від був би значно кориснішим, аніж в Англії, граючи в АПЛ.

За його словами, багато його друзів зараз знаходяться на фронті, тому, якщо йому прийде повістка, він беззаперечно піде воювати.

«Я думаю, що це однозначна відповідь. Я б пішов (ред. — воювати). Важко усвідомлювати, що ще зовсім недавно ми навчалися в одній школі, грали на дитячому майданчику або на футбольному полі, а тепер їм (ред. — моїм друзям) доводиться захищати нашу країну. І, чесно кажучи, це так важко прийняти, але це те, що є. Ми не можемо здатися» — сказав футболіст.

Як зазначив Зінченко, багато людей можуть припускати, що йому набагато легше бути тут в Лондоні, ніж в Україні, однак це не так. Знаходячись за кордоном, футболіст робить все можливе, щоб допомогти українцям. За його словами, він пожертвував близько 1 млн фунтів стерлінгів.

По теме:  «Світ не готовий до цього»: Зеленський зробив заяву щодо закінчення війни в Україні

Проте, користувачі мережі вбачили в словах футболіста лицемірство і розкритикували його. Вони впевнені, що Зінченко не стане міняти своє розкішне життя в Лондоні на окоп. Інші стали на захист футболіста і зазначили, що відомі футболісти допомагають збирати гроші, які потім йдуть на допомогу військовим, а тому їм не місце на фронті.

Раніше Полемика писала про те, чому легіонер «Шахтаря» хоче покинути український клуб.