Літні Олімпійські ігри пройдуть 26 липня – 11 серпня у столиці Франції, Парижі.

Україна офіційно оголосила про участь у змаганнях.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву очільника Міністерства молоді та спорту України Матвія Бідного.

Відомо, що очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний і президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт провели неформальну зустріч із представниками українських та іноземних медіа, на якій оголосили, що Україна візьме участь у Олімпіаді в Парижі. Гасло української команди на Олімпійських іграх: «The Will to Win».

Бідний зазначив, що цього року Олімпійські ігри для України є велика можливість знову нагадати світу про жорстоку війну Кремля в нашій країні.

«Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Сам факт, що в Парижі виступають під українським прапором, є великим проявом сили волі», — заявив міністр.

Бідний також нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу.

Крім того, російські загарбники знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, серед яких 15 баз олімпійської підготовки. Не зважаючи на це, українські спортсмени не припиняють тренуватися та боротися за ліцензії на Олімпійські ігри.

По теме:  Членство України в НАТО: Столтенберг зробив важливу заяву

Чи будуть присутні росіяни на Олімпіаді в Парижі

Попри повномасштабне військове вторгнення РФ в нашу країну Міжнародний олімпійський комітет дозволив громадянам Білорусі та Росії брати участь у спортивному заході, але в нейтральному статусі. Вони не зможуть брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Раніше Полемика писала про те, що Коноплянка вирішив повернутись у спорт, але не у футбол.