Українці на Олімпіаді
У неділю, 11 серпня, у Парижі завершились Олімпійські ігри 2024 року.

Україну на змаганнях представляли 140 атлетів, які принесли нашій країні 12 нагород – три золоті, п’ять срібних та чотири бронзові.

Про це пише Полемика з посиланням на «Обозреватель».

Варто зазначити, що розмір призових не змінився з часу попередньої Олімпіади, яка проходила у Токіо в 2020 році. Так, за перше місце українці отримають 125 тисяч доларів, за друге – 100 тисяч та за третє – 80 тисяч. Це означає, що найбільше преміальних за виступ на Олімпіаді-2024 отримає шаблістка Ольга Харлан. Разом із командою вона виборола «золото» Ігор, а в індивідуальних змаганнях стала бронзовою призеркою. Це принесло їй 205 тисяч доларів від держави.

125 тисяч передбачені для боксера Олександра Хижняка, фехтувальниць Олени Кривицької, Юлії Бакастової та Аліни Комащук, а також стрибунці у висоту Ярославі Магучіх. При цьому останній додаткові 50 тисяч доларів виплатить міжнародна федерація World Athletics.

По 100 тисяч отримають за перемогу на Іграх представники спортивної боротьби Парвіз Насібов та Ірина Коляденко, каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Риб’ячок, стрілець Сергій Куліш та гімнаст Ілля Ковтун. А борець Жан Беленюк, метальник молота Михайло Кохан та стрибунка у висоту Ірина Геращенко заробили по 80 тисяч доларів.

По теме:  Лучше прямо сказать об этом людям: важное заявление по хоккейному ЧМ

Загальні виплати спортсменам становитимуть 1 млн 670 тисяч доларів. Цікаво, що Магучіх вже оголосила про те, що частину коштів вона задонатить на потреби ЗСУ.

Раніше Полемика писала про те, як організатори відреагували на критику церемонії відкриття Олімпіади.