Усик - Ф’юрі
Поєдинок анонсований на 21 грудня в саудівському Ер-Ріяді.

21 грудня 2024 року український чемпіон світу за версіями WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі Олександр Усик проведе бій-реванш з британцем Тайсоном Ф’юрі.

Поєдинок відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). На кону стоятимуть усі титули, якими володіє український боксер. Про це пише Полемика з посиланням на ТСН.

На відміну від першого бою, в якому Усик отримав перемогу над Ф’юрі роздільним рішенням суддів, цього разу на кону не стоятиме звання абсолютного чемпіона світу.

Раніше Олександр відмовився від титулу IBF. Новим володарем цього пояса став британець Даніель Дюбуа, який достроково здолав  хорвата Філіпа Хрговича.

Дюбуа та Хрговичем змагались за тимчасовий титул IBF у надважкій вазі, але після того, як Усик добровільно звільнив пояс, Даніель автоматично став повноцінним чемпіоном. Перший захист титулу IBF він провів у бою проти свого співвітчизника Ентоні Джошуа, здобувши перемогу нокаутом 21 вересня на арені «Вемблі» в Лондоні.

Тим часом букмекери вже почали приймати ставки на черговий двобій між Усиком і Ф’юрі.

По теме:  Андрей Шевченко просмотрит молодежь перед матчами отбора на Евро-2020

Прогнози букмекерів на реванш Усик – Ф’юрі

Букмекери оцінюють Усика як безсумнівного фаворита поєдинку. На перемогу українського спортсмена можна поставити з коефіцієнтом 1,54. Виграш Ф’юрі – 2,50.

Нічию, як найменш вірогідний результат у боксі, оцінили коефіцієнтом 16,00.

На думку букмекерів, найімовірніше бій завершиться перемогою Усика за очками – 2,40. Тріумф Олександра нокаутом – 3,75.

Дострокова перемога «Циганського короля»  має не такий висосий коефіцієнт — 5,50. Успіх британця суддівським рішенням – 4,50.

Усик – Ф’юрі: підсумки першого бою

У ніч проти 19 травня 2024 року Усик отримав перемогу над  Ф’юрі роздільним рішенням суддів (115-112, 114-113, 113-114) в головному поєдинку боксерського шоу в Ер-Ріяді. Наприкінці дев’ятого раунду Олександр відправив суперника в нокдаун.

Таким чином, Олександру вдалось захистити пояси WBO, WBA, IBO та IBF, а також відібрав у «Циганського короля» титул WBC. Усик першим отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

До цього останнім «абсолютом» у хевівейті був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус 1999 року, після перемоги над Евандером Холіфілдом. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано рівноцінним 2007 року, тому Усик став першим в історії «абсолютом» у надважкій вазі з чотирма головними титулами.

По теме:  "Маккаби" – "Шахтер": стрим матча Лиги Европы

Раніше Полемика писала про те, що Усика затримали в аеропорту Кракова.