Американські дослідники провели експеримент, в якому взяли участь фізично активні дорослі добровольці, щоб з’ясувати, які види м’яса сприяють відновленню та росту м’язів після силових навантажень. Про це пише Полемика.
Результати, опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition (AJCN), показали, що пісні котлети зі свинини набагато ефективніші для відновлення м’язів, ніж більш жирні види м’яса.
Під час експерименту учасникам запропонували бургер з нежирної свинини, жирної свинини та вуглеводний напій. Після інтенсивного силового тренування вчені спостерігали за змінами в організмі протягом п’яти годин. За цей час у учасників брали аналізи крові та проводили біопсію м’язів, щоб оцінити рівень синтезу м’язового білка — основного показника росту м’язової тканини.
Результати показали, що синтез білка був на 47% вищий у тих, хто спожив бургер з нежирної свинини. Тоді як ефект від жирного бургера був лише трохи вище, ніж від вуглеводного напою. Професор Ніколас Берд, провідний автор дослідження, підкреслив:
«Ми виявили, що не всі джерела тваринного білка працюють однаково. Чомусь жирна свинина помітно ослаблює анаболічну реакцію організму».
Які висновки можна зробити?
Дослідники зазначили, що отримані дані стосуються саме переробленого свинячого фаршу, використаного в даному дослідженні, і не можуть бути безпосередньо застосовані до інших джерел білка, таких як курка, риба або яйця.
Також важливо пам’ятати, що для нарощування м’язової маси ключовим фактором залишаються регулярні силові тренування, а харчування лише підтримує цей процес.
Тим часом Красюк закликав Усика завершити кар’єру якомога швидше, читайте в чому причина.