Власний транспортний засіб – це не тільки швидкий спосіб дістатися до роботи чи заїхати до супермаркету, ним ще й комфортно мандрувати мальовничими місцями нашої країни.

Полемика з посиланням на Обозреватель розповідає про три казкові маршрути для подорожей автомобілем.

Вінниця – Тульчин – Буша

Це відносно короткий маршрут протяжністю у 90 кілометрів, який вразить вас великою кількістю туристичних пам’яток і неймовірно затишних природних локацій.

Починайте з Вінниці. Це українське місто відоме своїм співочим фонтаном. Але, на жаль, на початку березня він ще не працює. Проте засмучуватись не варто, тут є ще безліч інших локацій, які вам точно будуть до душі.

Наприклад, місцеві музеї: Миколи Пирогова, Збройних Сил, ретро-техніки. Ви можете сходити на Головну площу, де височіє столітня водонапірна вежа. Обов’язково оберіть прогулянку центральним міським парком. Також варто відвідати садибу Михайла Коцюбинського, ставки «Вервольф» та сходити до старовинних вінницьких мурів.

Вінницькі фонтани. Фото: ТамТУр
Центральний парк: Фото: Офіційний туристичний сайт
Водонапірна вежа. Фото: ukr.net

Коли вдосталь насолодитесь містом, вирушайте в дорогу та прямуйте до Тульчина. Це місто колись слугувало резиденцією графів Потоцьких. З тих часів вцілів прекрасний палац. Він вважається одним із найкращих зразків класицизму в Україні. Відвідайте дім Миколи Леонтовича, а також прогуляйтесь до Домініканського костелу – визначної пам’ятки архітектури XVIII століття.

По теме:  Чому не варто купувати квитки на вечірні рейси: відповідь стюардеси
Палац Потоцький. Фото: Funtime

Далі прямуйте до кінцевої зупинки – села Буша. Тут ви знайдете унікальні знахідки: фрагменти трипільського житла, знаряддя праці, предмети побуту. На місці розкопок звели споруду, яку відтворили в притаманному для того часу стилі. Також завітайте до однойменного заповідника, козацького кладовища та парку скульптур. Наостанок загляньте до скельного монастиря. Зображення на стінах печери датуються IX — II століттям до нашої ери.

Село Буша. Фото: РБК-Україна

Ужгород – Невицьке – Мукачево – Чинадієво – Карпати

Дістатися до гірської курортної зони можна різними способами. Ми пропонуємо для старту вашої подорожі обрати українське місто сакур. Звичайно, в березні дерева ще не цвітуть. Однак, ви зможете відвідати інші туристичні локації.

Перш за все відвідайте Ужгородський замок. На території комплексу знаходяться статуї, залишки церкви Святого Юрія, каплиця і прекрасний сад. Всередині приміщення функціонує етнографічний музей.

Ужгородський замок. Фото: Турінформ Закарпаття

Не пройдіть повз синагоги – Закарпатської обласної філармонії. Будівля вражає своїм виглядом, адже споруду звели в неомавританському стилі.

Закарпатська обласна філармонія. Фото: Турінформ Закарпаття

Прогулявшись всіма визначними локаціями, рушайте до села Невицьке. Всього в 20 хвилин їзди від нього розташовані руїни однойменної фортеці. Колись бастіон належав Анні з роду Другетів. Це була жорстока жінка, яку через безсердечність почали називати Поганої Дівою.

По теме:  Отдых в Адлере в разное время года
Невицький замок. Фото: Про Україну

Далі завітайте до ще однієї твердині – замку Паланок. Його не так давно реставрували, тож вигляд у нього прекрасний. За 12 кілометрів від нього розміщена ще одна пам’ятка. На території поселення Чинадієво стоїть романтичний палац Сент-Міклош. Звідси до Карпат рукою зовсім недалеко: 15 хвилин, і ви посеред гірських пейзажів.

Замок Паланок. Фото: Турінформ Закарпаття

Чернівці – Заліщики – Нирків

Вашу мандрівку варто розпочати з колоритного містечка, яке часто називають «Маленьким Віднем». Тут розташована резиденція митрополитів Буковини та Далмації. Нині будівлею розпоряджається Чернівецький національний університет. Також прогуляйтесь Театральною площею, вулицею Ольги Кобилянської, зайдіть до Краєзнавчого музею. Обов’язково загляньте до Катедрального собору Святого Духа. Він пофарбований у незвичний для храму відтінок фуксії.

Чернівецький національний університет. Фото: Карпатуім
Вулиця Ольги Кобилянської. Фото: ТамТур

Далі сідайте в авто та вирушайте до села Заліщики. Це туристична перлина Тернопільщини. Колись тут відпочивала польська знать, а зараз сюди їдуть всі охочі, щоб помилуватися природними пейзажами. Рекомендуємо замовити екскурсію річкою Дністер або ж велопрогулянку околицями міста.

Панорама Заліщиків. Фото: РБК-Україна

Після цього можна сміливо їхати до Ниркова. Він розташований всього в 40 хвилинах їзди. Відвідайте руїни замку та гарненько роздивіться дві готичні башти, які добре вціліли.

По теме:  В Борисполе 200 пассажиров не могут улететь в Египет из-за поломки самолета
Село Нирків. Фото: Подорож замками

До речі, якщо у вас є час та можливість, заїдьте до Джуринського водоспаду. Він знаходиться зовсім близенько.

Джуринський водоспад. Фото: Відвідай

Раніше Полемика писала про те, чому не варто купувати квитки на вечірні рейси.