На іспанському острові Майорка запроваджують суворіші покарання за антисоціальну поведінку подорожуючих.

У 2024 році порушники правил будуть змушені заплатити штраф у розмірі 3000 євро.

Мер Пальми попередив, що влада не буде терпіти вандалізм, розпивання алкоголю на вулиці та бійки. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Express.

Зазначається, що чиновники на Майорці вже багато років ведуть боротьбу із антисоціальною поведінкою туристів, які приїжджають сюди влітку на відпочинок. Цьогоріч місцева влада вирішила «придушити» розгул безвідповідального туризму на острові і запроваджує суворіші покарання.

Як повідомив міський голова Пальми Хайме Мартінес, від подорожуючих вимагатимуть дотримання норм поведінки нарівні з місцевими жителями.

Штраф на незадовільну поведінку може скласти 3000 євро. Втім, нові правила можуть ще не вступити в силу до сезону відпусток цього літа, але на вулицях з’явиться більше поліції.

«Ніхто не заслуговує на те, щоб щороку миритися з поганою поведінкою», – сказав Мартінес.

Жителі Балеарського острова вже давно скаржаться на те, що нетверезі туристи регулярно створюють проблеми. Через це на курорті Магалуф на Майорці тепер відпочиваючі стикаються з контролем над вживанням алкоголю. Там заборонений безлімітний алкоголь у закладах, круїзи з алкогольними напоями, у готелях «все включено» запроваджені обмеження на споживання напоїв.

По теме:  Главные достопримечательности Кракова - Как быстро из Украины добраться в этот город

Раніше Полемика писала про те, чому не варто купувати квитки на вечірні рейси.