Site icon Полемика

Чому Октоберфест може втратити славу пивного фестивалю

FILE - In this Saturday, Sept. 21, 2019 file photo, visitors lift glasses of beer during the opening of the 186th 'Oktoberfest' beer festival in Munich, Germany. The annual Oktoberfest festival is finally on again for this fall, following a two-year hiatus due to the coronavirus pandemic. The head of the famous Bavarian beer festival in Munich said Thursday the celebrations will be held without any pandemic restrictions from Sept. 17 to Oct. 3, 2022. (AP Photo/Matthias Schrader, file)

У Німеччині 1 квітня набуває чинності закон про легалізацію марихуани.

Низка політиків негативно висловилась щодо цієї ініціативи, а заступник обер-бургомістра Мюнхена Домінік Краузе вже назвав відомий Октоберфест – найбільшим у світі наркосередовищем. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Bild

Відповідно до нового закону, забороняється куріння канабісу за 100 м від шкіл, дитсадків і дитячих майданчиків. Проте легендарний пивний фестиваль проводиться у Терезієнвізе. Це величезний пустир у центрі німецької столиці Мюнхена, де заборонено курити.

Як зазначають журналісти видання, у зв’язку з цим цього року Октоберфест ризикує перетворитися на «марихуанний фестиваль». Навіть в разі заборони куріння в наметах, багато гостей зможуть робити це на балконах наметів і в пивних садах.

Директор Октоберфесту Клеменс Баумгертнер заявив виданню, що організатори «уважно вивчать закон», але у них «погане передчуття».

Що відомо про Октоберфест

Варто нагадати, що Октоберфест – це найбільший пивний фестиваль у світі. Щороку він проходить в Мюнхені наприкінці вересня – на початку жовтня і триває два тижні.

Пивний фестиваль являє собою традиційний парад мюнхенських і баварських броварень, а також двохтижневий бенкет-гулянку в спеціально влаштованих на традиційному місці майданчику «Луг Терези» великих шатрах-пивних павільйонах.

Раніше Полемика писала про топ-4 напрямки Європи, де можна уникнути натовпів туристів цього літа.

Exit mobile version