Люди обирають обирають подорожі з безлічі причин – хтось хоче побачити світ, хтось перезавантажитись, інші знаходяться у пошуках унікальних історичних місць, а інших приваблюють більш приземлені речі, наприклад, їжа.

Полемика з посиланням на видання Which? Travel розповідає про сім європейських міст, куди варто поїхати туристам, для яких основною метою поїздки є бажання насолодитися місцевою гастрономією та напоями.

Краків, Польща

Друге за величиною польське місто несподівано для багатьох посіло перше місце в рейтингу. Туристи відзначають, що їжа в Кракові – ситна і дешева, а тому це місто ідеально підходить для кулінарного туризму. Особливо гостям рекомендують скуштувати традиційну страву польської кухні – пироги (pierogi) з різними начинками, що дуже нагадують українські вареники.

Валенсія, Іспанія

У Валенсії багато прекрасних місць для відвідування туристам, бонусом є ще й чудова їжа. Мандрівникам особливо рекомендують перекусити на центральному продуктовому ринку, де знаходиться чимало вартих уваги барів і ресторанів. Насамперед варто скуштувати паелью, адже Валенсія – її батьківщина. Ще один менш відомий місцевий продукт – орчата, солодкий напій із горіхів.

Фото: Валенсия Тур

Фуншал, Мадейра, Португалія

Завдяки родючим вулканічним ґрунтам Мадейри і теплому клімату на острові росте практично все. Art Deco Mercado dos Lavradores – знаменитий фермерський ринок старого міста пропонує різноманіття смачних продуктів. Рибний ринок знаходиться прямо по сусідству. Круглі мадейрські коржі Bolo do caco, приготовані на плоскій плиті з базальтового каменю та подані з часниковою олією, стануть чудовим доповненням до місцевих морепродуктів.

По теме:  Топ-4 напрямки Європи, де можна уникнути натовпів туристів цього літа
Фото: Globo

Севілья, Іспанія

Друге іспанське місто, яке потрапило до рейтингу, відоме своїми тапас, представленими тут в найрізноманітніших варіаціях. Доповнити їх варто знаменитою мансанільєю – іспанською варіацією хересу.

Фото: Испания по-русски

Барселона, Іспанія

Хоч це теж іспанське місто, у Каталонії кухня має зовсім інший смак. Фірмовою стравою тут є солона тріска, а також arròs negre – страва з рису, приправлена і забарвлена чорнилом кальмара, яку найкраще подавати з ложкою домашнього айолі. Фідеуа – ще одна класична страва, схожа на паелью з морепродуктів, але з локшиною замість рису. Також тут пропонують келих кави – каталонська відповідь шампанському.

Фото: Arroz Montsià

Бордо, Франція

Цей регіон славиться своїми насиченими червоними винами. Подають його зазвичай до страв із ніжної телятини. Завершити трапезу пропонують фірмовим десертом канеле, приправленим ваніллю і ромом. Його випікають у рифлених мідних формах, що надає йому характерної темної карамелізованої скоринки.

Фото: Taste and Travel

Брюгге, Бельгія

Траппістське пиво (зварене бельгійськими ченцями) і свіжоприготовані вафлі (вкриті густими збитими вершками) – це однозначно те, за що варто відвідати цей регіон. Але також варто звернути увагу на шоколад – тут його можна знайти в будь-яких комбінаціях форм і смаків. Особливо Бельгія відома своїми м’якими праліне з вершковою начинкою.

По теме:  Відпочинок в Європі за копійки реальний?
Фото: Пикабу

Раніше Полемика писала про найпрестижніші напрямки для відпочинку в Європі у 2024 році.