Site icon Полемика

Топ-6 маловідомих курортів Хорватії, які варто відвідати влітку 2024 року

Унаслідок цього в туристичному сезоні 2023 року країну відвідало ще більше туристів, тож на найпопулярніших курортах стало неможливо перебувати. Наприклад, у Дубровнику на одного місцевого жителя минулого літа припадало 36 туристів.

Проте це ще не означає, що в Хорватії немає місць, де можна спокійно відпочити без натовпів туристів і завищених цін. Полемика з посиланням на The Independent ділиться списком із шести менш відомих хорватських курортів, на які варто звернути увагу цього літа.

Примоштен, Шибеник-Кнін

Це курорт для гурманів. Він розташований всього у годині їзди від туристичного магніту Спліта, дорога до якого спускається пагорбами та вузькою дамбою на узбережжя Далмації. Туристи будуть приємно здивовані гальковим пляжем Радука, який рясніє затишними кафешками з морозивом на будь-який смак, і дзвіницею церкви Святого Георгія 1485 року, що височіє над брукованою набережною.

Віс, Бішево

Цей напрямок підійде любителям історії. Раніше цей острів мав військове значення, а тому на туристи тут можуть пройтися мережею тунелів часів холодної війни, відвідати меморіал англійських ВПС з краєвидом на білокам’яний пляж і печерк Тіто, що була сховком під час вторгнення нацистів у часи Другої світової війни.

Дельта Неретви

Це курорт для любителів активного відпочинку. У цьому мальовничому місці на північ від Дубровника на туристів чекають затишні пляжі, зелені долини і бірюзові мілини, просто створені для активних пригод – кайтбордингу, їзди на велосипедах, сплавів на каяках і багато чого іншого.

Національний парк Бріоні, Фажана

Це місце для острівної пригоди. Цей Адріатичний архіпелаг розташований біля Істрії з 14 островів, які вкриті лісом і слугували колись літньою резиденцією колишнього президента Югославії Йосипа Тіто. Тут туристи матимуть змогу відкрити для себе місця для купання, руїни римської епохи та субтропічні сади.

Шибеник

Чудовий напрямок для сіті-брейку. Підійде, як альтернатива Дубровнику. Місто пропонує всі складові хорватського міського відпочинку, окрім натовпів туристів. Тут не важко заблукати серед вишуканих фасадів, середньовічних вуличок і собору Святого Якова, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, зупиняючись перекусити свіжим мигдалем, інжиром і морозивом із маскарпоне.

Растоке, Слунь

Це місце для споглядання водоспадів. Без сумніву, водоспади є родзинкою багатьох маршрутів Хорватією: Плітвицькі озера і водоспади на річці Мрежниця приваблюють безліч відвідувачів у літній сезон. Однак село Растоке в глибині країни пропонує такі ж водоспади, котеджі з дерев’яною черепицею і річки для рафтингу, але зі своєю родзинкою —  без великих натовпів.

Раніше Полемика писала про те, чому краще відмовитись від безкоштовних сніданків у готелі.

Exit mobile version