Якщо під час літнього відпочинку ви збираєтеся за кордон, відвідайте Польщу, щоб краще пізнати цю країну.

Тим паче, що вона має насправді дивовижні місця: як великі міста, так і затишні куточки, де можна побути наодинці з природою.

Полемика підібрала найкращі з них, які варто відвідати під час відпустки.

Печера Рай у Свєнтокшиських горах вважається однією з найбільших карстових печер у Польщі. Вона полюбилась туристам через скупчення сталактитів. Витвір природи сподобається як сім’ям з дітьми, так і компаніям друзів.

Ще одним місцем на карті Польщі, яке варте уваги, — це соляні копальні у Величці. Вони розташовані  поблизу Кракова, ця пам’ятка щороку приваблює натовпи туристів. Тут ви знайдете соляні озера, підземні камери та каплиці.

Якщо вам до вподоби природа, то під час відпустки відвідайте унікальну Долину п’яти ставків у Татрах. Дістатися туди не дуже просто, але краєвиди того варті.

Різнокольорові озера, розташовані в Рудавському ландшафтному парку, зачаровують туристів своїм незвичайним кольором. Це чудове місце для тихого відпочинку з родиною чи друзями під час відпустки.

Любителі історії та архітектури мають знайти час, щоб відвідати замок у Мошні, побудований на зламі ХІХ-ХХ століть. Не зважаючи на те, що це тепер готель, велична будівля захоплює дух. Тут все ще можна побачити багато пам’яток і відвідати багато цікавих місць.

По теме:  Топ-4 напрямки Європи, де можна уникнути натовпів туристів цього літа

Якщо ви шукаєте місце, де безліч старовинних пам’яток, ми рекомендуємо Казімєж Дольни. Чарівна ринкова площа в центрі міста, історичні будівлі, неймовірні пейзажі та численні заклади харчування роблять його ідеальним місцем для туристів.

Якщо ви хочете провести час на природі, рекомендуємо відправитися в Бещади. Це один з найкрасивіших регіонів Польщі, який завжди дарує позитивні емоції.

Морське Око – одне з найбільших озер у Татрах. Його оточують  мальовничі гірські вершини, озеро викликає захоплення, а поряд з ним багатий рослинний і тваринний світ.

Влітку обов’язково відвідайте Гданськ. Близькість до моря – величезна перевага, але це ще не все. На території міста багато цікавинок для туристів, тому нудьгувати там точно не доведеться.

Якщо вам цікава  історія або просто маєте бажання дізнатися, яким був побут предків сучасних поляків, сплануйте поїздку в Біскупін. У цьому музеї під відкритим небом збереглися залишки тисячолітніх поселень.

Раінше Полемика писала про те, як вибрати ідеальне помешкання для відпочинку, щоб не натрапити на шахраїв.