Site icon Полемика

Чому літній туристичний сезон у Європі опинився під загрозою

Причому цього року пекельна спека почала зривати мандрівникам відпустки набагато раніше, ніж роком раніше.

Про це пише Полемика з посиланням на Reuters.

Через екстремальні температури і недостатню кількість опадів у Європі виникає ще одна проблема, яка може зіпсувати туристам відпочинок. Йдеться про нестачу води, яка спостерігається відразу в декількох популярних країнах.

Влітку 2024 року водну кризу зафіксували на грецьких островах Наксос, Карпатос і Тасос. Там, через відсутність опадів протягом кількох місяців, попересихали основні водойми з прісною водою. Це спричинило введення обмежень на споживання води. Крім того, влада шукає способи опріснення морської води – це необхідно не тільки для пиття, а й поливу врожаю.

З настанням курортного сезону, коли острови країни готуються прийняти рекордну кількість мандрівників, навантаження на водопостачання різко зростає.

Проблеми з водою охопили також Італію та Іспанію. Так, у місті Агрідженто на Сицилії дефіцит води настільки великий, що власники невеличких готелів і гостьових будинків не можуть гарантувати своїм гостям туалет зі змивом.

Варто зазначити, що нестача води вдарили не лише по туристичній сфері, але й по сільському господарству, які є двома ключовими факторами економіки Сицилії.

Водночас вчені попереджають, що в зв’язку зі зміною клімату ця проблема далі буде посилюватися, а тому варто починати вживати заходів для боротьби з дефіцитом води вже зараз.

Раніше Полемика писала про те, чому туристам радять уникати поїздок до Іспанії та Італії.

Exit mobile version